Силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) получиха заповед

...
Силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) получиха заповед
Коментари Харесай

Донецката народна република получи заповед да спре огъня заради хуманитарните коридори

Силите на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) получиха заповед да спрат огъня, заяви в ефира на телевизия " Россия 24 " ръководителят на ДНР Денис Пушилин, представен от ТАСС.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че Русия афишира прекъсване на огъня и отваря филантропични коридори за жителите на Мариупол и Волноваха считано от 10:00 ч. московско време

Общинският съвет на украинския град Мариупол удостовери, че в 11:00 ч. локално време ще стартира евакуация на цивилни, заяви Ройтерс.

По-рано бе обявено, че съветските сили ще спрат огъня в 10:00 ч. московско време, с цел да разрешат отварянето на филантропични коридори за излизане от украинските градове Мариупол и Волноваха, заяви съветското министерство на защитата, представено от Интерфакс и Ройтерс.

" Днес, 5 март, от 10:00 ч. сутринта московско време Русия афишира режим на тишина и отваря филантропични коридори за излизане на мирни поданици от Мариупол и Волноваха ", съобщи ведомството, представено от ТАСС.

Министерството посочи, че филантропичните коридори и направления за излизане са съгласувани с Украйна.

В същото време бе маркирано, че жителите не знаят за филантропичните коридори и в този момент тече процесът по разпространяване на тази информация.

По-рано Михаил Подоляк, ръководителят на президентската канцелария на президента Владимир Зеленски, сподели, че съгласно Киев към 20 000 цивилни желаят да изоставен Волноваха, а 200 000 от Мариупол. Сега тези два града се управляват от въоръжените сили на Украйна, само че са блокирани от милициите.

Властите в Мариупол настояват, че режимът на прекъсване на огъня ще е в действие до 17:00 ч. московско време, а за зелен кулоар е определен маршрутът Мариупол-Николское-Розовка-Пологи-Орехов-Запорожие. Хората ще бъдат евакуирани от три места с общински рейсове. Те могат също да напуснете града с персонален превоз. Отклоняването от маршрута е строго неразрешено.

Днешната евакуация ще бъде първата от няколко етапи, прецизираха.

Ръководителят на съвета за сигурност на Украйна Олексий Данилов прикани Русия да отвори филантропични коридори, с цел да могат дамите, децата и възрастните хора да избягат от боевете. Данилов дефинира отварянето на такива коридори като " въпрос номер едно ", отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР