Силите на реда са задържали в Париж 81 души при

...
Силите на реда са задържали в Париж 81 души при
Коментари Харесай

”Жълтите жилетки” се завръщат във Франция. Над 80 са арестувани преди протеста

Силите на реда са задържали в Париж 81 души при инспекциите преди началото на митингите на ”жълтите жилетки ”. Открити са револвер и няколко ножа, конфискувани са противогази и черни маски.
За арестите заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред арестуваните са хора, у които са открити предмети, неприемливи при демонстрации, като отвертки и клещи, прецизира парижката префектура в изказване.

Двадесетина души към този момент са санкционирани за нарушение на закона. По данни на телевизия Бе еф ем са конфискувани също по този начин тежки предмети, които могат да се употребяват за мятане по служителите на реда като камъни и железни топки за играта петанк. Няколко души са арестувани, тъй като отказали да показват документите си.

В Париж през днешния ден е обещано позволение за две демонстрации, които би трябвало да се проведат в северната част на града. Големи митинги на " жълтите жилетки " през днешния ден се чакат и в други френски градове като Страсбург, Бордо, Лил, Лион, Марсилия, Нант и Ница. Демонстрации са вероятни и в южните Тулуза и Монпелие, въпреки там да бяха неразрешени от локалните префектури.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР