Силите на жандармерията арестуваха в понеделник седем руски туристи по

...
Силите на жандармерията арестуваха в понеделник седем руски туристи по
Коментари Харесай

Арестуваха руски туристи за огромния горски пожар в Анталия

Силите на жандармерията арестуваха в понеделник седем съветски туристи по обвиняване за предизвикателство на горски пожар в южната турска провинция Анталия. Твърди се, че туристите са запалили лагерен огън в гориста околност и са проправили пътя за голям пожар, съобщи Анадолската организация (АА).

Горският пожар избухна в квартал Коняалтъ в Анталия на 23 октомври и беше сподавен от пожарникари за малко време. Разследващият екип на локалната жандармерия получи сигнал за група лагеристи, които са които са запалили лагерен огън в Сиври Даг, планинско място, където е почнал пожара. Оказа се, че лагерниците са седемте обвинени. Вчера арбитър разпореди ареста им по обвиняване в причиняване на пожара.



Средиземноморската провинция Анталия е най-популярната измежду съветските туристи. Хиляди летовници дойдоха в провинцията през това лято, откакто Москва анулира възбраната за полети с Турция заради пандемията на ковид.

Анталия стана очевидец на най-тежките горски пожари в историята си предишния август, когато голям пожар, който стартира в регион Манавгат в края на юли, се популяризира и в други области. Последваха още пожари в други региони. Най-малко осем души починаха при пожарите, които унищожиха големи сектори от гори и цели села. Пожарите се утежниха от рискови температури, произлизащи от стоплянето на климата. Тогава също няколко обвинени, упрекнати в подпалването на пожарите, бяха арестувани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР