Силите на Израелустановихаконтрол върху палестинскатастрана на граничния контролно-пропускателен пункт Рафах,

...
Силите на Израелустановихаконтрол върху палестинскатастрана на граничния контролно-пропускателен пункт Рафах,
Коментари Харесай

Силите на Израел установиха контрол върху палестинската страна на пункта „Рафах“

Силите на Израел откриха надзор върху палестинската страна на граничния контролно-пропускателен пункт " Рафах " , който се намира на границата на линията Газа с Египет , съобщи Ройтерс, като се базира на днешно известие на радиото на израелската войска, което малко по-късно бе доказано и публично от армията.

Говорител на граничните управляващи на Газа съобщи пред Ройтерс, че пунктът откъм палестинската му страна е затворен поради наличието на израелски танкове . От армията прецизираха, че специфични елементи претърсват региона.

Освен това израелски сили работят в тъкмо избран регион в източната част на град Рафах. Израелските Сили за защита споделиха още, че по-голямата част от хората в региона на военните интервенции са били евакуирани .

Армията на Израел сподели още, че от съображения за сигурност е затворен и израелският контролно-пропускателен пункт " Керем Шалом " - там, където се събират границите на Израел с линията Газа и с Египет, южно от граничния контролно-пропускателен пункт " Рафах ". " Керем Шалом " ще бъде отворен сега, в който обстановката по сигурността го разрешава, посочи армията.

По-рано през днешния ден пред Асошиейтед прес представител на палестинските служби за сигурност и египетски представител обявиха, че израелски танкове са влезнали в град Рафах и са стигнали на 200 метра от пропускателния пункт.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР