Силите на групата Вагнер твърдят, че са превзели територия от

...
Силите на групата Вагнер твърдят, че са превзели територия от
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Пригожин използва Соледар, за да укрепва репутацията на ЧВК Вагнер

Силите на групата Вагнер настояват, че са завладяли територия от Соледар през последните няколко дни и доста съветски източници разискват триумфите им като знаци, че вагнеровци скоро може да обсадят и Бахмут. Тази обстановка финансистът на ЧВРК " Вагнер " Евгений Пригожин продължава да употребява вести за триумфите на групата в Соледар, с цел да укрепи нейната известност като ефикасна бойна мощ. 

Това написа в последния си отчет " Института за проучване на войната " (ISW).

Бойни фрагменти, публикувани в обществените медии на 9 януари, демонстрират бойци на " Вагнер ", участващи в яростна борба с дребни оръжия покрай постройката на градската администрация в центъра на Соледар.

Няколко съветски блогъри означиха на 8 и 9 януари, че силите на групата " Вагнер " са виновни за напредъка в Соледар и други сериозни селища североизточно от Бахмут, както и в границите на Бахмут, означават анализаторите. Очевидно е, че Пригожин ще продължи да употребява както доказания, по този начин и изфабрикувания триумф, с цел да акцентира, че това е единствената съветска мощ в Украйна, която е способна да обезпечи някакви съществени облаги по време на военната интервенция.

ISW по-рано заяви за напъните на Путин да институционализира корупцията посредством разнообразни правни операции и прекратеното участие на Русия в GRECO евентуално ще послужи като друго средство, посредством което Путин може да вкара законодателство, подкрепящо и позволяващо корупционни практики, без да се изправя пред интернационалните правни механизми, които да го държат виновен.

Кремъл неотдавна ускори напъните си да заглушат съветските военни блогъри, които подлагат на критика съветското държавно управление, както ISW заяви по-рано.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР