Силен зимен сезон, прогнозира за БНР министъра на туризма Илин

...
Силен зимен сезон, прогнозира за БНР министъра на туризма Илин
Коментари Харесай

Превръщат Банско в „зелен град” , предлагат всички коли на хотелите и властите да са на ток

Силен зимен сезон, предвижда за БНР министъра на туризма Илин Димитров. Очакваното нарастване на туристите е сред 7 и 11 %.
Прочетете още
От всички пазари на зимния ни туристически артикул се чака нарастване на броя на туристите, сподели Министърът на туризма Илин Димитров:

„ От Англия – 30% по данни на главните сътрудници там. От Израел - извънредно сериозен интерес. Самолетите са цялостни, чартърните стратегии са доста дейни. От турците имаме извънредно повишен интерес. От Румъния беше прието от техния министър на ревюто, че сме пазар номер едно в Румъния. В момента зимните ни курорти са с топ предложения и са желани “.

Планинските курорти са подготвени да посрещнат гостите си през тази зима, те са извънредно дейни в посока развиване на услугата, сподели министър Димитров. Той даде образец с курорта Банско, който е показал пред министъра своята самодейност:

„ Искат да стартират да строят летище, което ще притегли доста повече платежоспособни туристи - въпреки всичко с частни самолети ще идват, което е чудесна концепция.  Другата им концепция е да се направи зелен град. Това значи множеството коли, които са на хотелите и общината, да бъдат електрически автомобили “.

Министерството на туризма ще предложения инструктори от най-стария и най-известен европейски указател за хотели и заведения за хранене Мишлен, с цел да бъдат проведени обучителни курсове и обекти, които могат да отговорят на условията да аплайват за придобиване на звезди Мишлен. В момента няма нито един подобен ресторант в България, сподели още Илин Димитров.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР