Силен вятър и значителни снеговалежи се очакват утре. Предупредителен код

...
Силен вятър и значителни снеговалежи се очакват утре. Предупредителен код
Коментари Харесай

Силен вятър и значителни снеговалежи през почивните дни

Силен вятър и обилни снеговалежи се чакат на следващия ден. Предупредителен код от първа степен е в действие в цялата страна като се изключи областите Ямбол и Бургас.

И през днешния ден акцентът е върху мощния северозападен вятър. Поривите му в областите Пловдив, Русе, Велико Търново, Пазарджик, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово ще надвишават 70 км/ч.

Максималните температури ще бъдат по-ниски, спрямо през вчерашния ден, само че към момента по-високи от типичните за началото на февруари - сред 5° и 9°.

В следобедните часове облачността ще е променлива, само че вечерта ще завали, най-вече сняг, първо в северозападните региони.

През нощта снеговалежи ще обзет по-голямата част от страната. Ще бъде и прохладно. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 3° и 8°.

Ще доминира облачно време и на доста места в Северна България и планинските региони ще има превалявания, най-вече от сняг, по Черноморието - от дъжд и сняг. В цялата страна ще духа доста мощен вятър от запад-северозапад, с пориви до към 70-80 км/ч.

В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са обилни и ще има условия за виелици и навявания.

В планините на следващия ден се чакат оптимални температури по върховете от минус 10 до минус 13 градуса. Ще духа мощен и плевел вятър с посока от север-северозапад. В композиция с предстоящите обилни снеговалежи, в Предбалкана и по северните скатове на планините ще се образуват преспи и навявания.

В неделя преваляванията ще продължат, обилни ще са по количество още веднъж основно в Северна България и в планините. Ще остане и доста прохладно, с условия за виелици и навявания, а температурите внезапно и значително ще се намалят.

В понеделник ще вали, основно в Източна България, само че ще остане прохладно, а захлаждането ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР