Силен снеговалеж имаше на прохода Шипка тази нощ, съобщи за

...
Силен снеговалеж имаше на прохода Шипка тази нощ, съобщи за
Коментари Харесай

Силен сняг валя тази нощ на прохода Шипка


Силен снеговалеж имаше на прохода Шипка тази нощ, заяви за Българска телеграфна агенция Пеньо Пенев, дежурен оператор в Областно пътно ръководство - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора). 

Той добави, че все още времето там е облачно и още вали сняг, температурата е минус 10 градуса, а видимостта е до 20 метра, заради мъгла. Пътната настилка е заснежена и обработена. 

На проход Република също вали сняг. Има тук-там заледени пътни сектори, само че теренът е обработен. Температурата е осем градуса под нулата.

Има пътни сектори в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж, Гурково и местността Голеш, които са заледени и обработени. Общо 13 машини са на терен, изясни Пенев.

На автомагистралите " Тракия " и " Марица " в  област Стара Загора температурите са сред минус 4 и минус 3 градуса, пътните настилки сухи. Видимостта е добра.

Няма въведени спомагателни ограничавания за товарни коли. Пътната конюнктура е под надзор и обстановката се следи от екипи на " Пътна полиция " и Областното пътно ръководство. Няма данни за закъсали коли или усложнения в напредването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат готови за зимни условия и да карат с подобаващи гуми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР