Силен резултат за системата за подпомагане на водача "ProPILOT с

...
Силен резултат за системата за подпомагане на водача "ProPILOT с
Коментари Харесай

„ProPILOT с Navi-Link“ на Nissan Qashqai със силен резултат в Euro NCAP - видео

Силен резултат за системата за подкрепяне на лидера "ProPILOT с Navi-Link " в Nissan Qashqai - системата получи най-високата оценка "много добра " в теста на Euro NCAP за асистиращи системи. Следващото потомство на системата за подкрепяне на лидера подкрепя лидера още повече в ежедневните обстановки на пътя благодарение на навигационни указания.

В края на предходната година моделът завоюва оптималните пет звезди в краш теста, извършен от самостоятелната тестова организация Euro NCAP. Оценката на системите за подкрепяне на лидера в Euro NCAP е разграничена на две области "компетентност за подкрепяне " и "подкрепа за сигурност ". При оценка на компетентността за подкрепяне, системата в Qashqai реализира 74 % от вероятните точки. 20 от 25 точки бяха присъдени за разбираемост на систематичната информация, а 20,9 от 25 точки за показване на положението на системата.



„ ProPILOT с Navi-Link “ получи оптималната оценка от 25 точки в категория „ Сътрудничество с лидера “. В нея се прави оценка по какъв начин реагира системата, когато лидерът би трябвало да се намеси, да вземем за пример да избегне затруднение. За сполучливото ръководство през S-образна крива при скорост до 100 км/ч, Qashqai означи 30 от вероятните 35 точки в категорията помощ при ръководството. Максималният резултат (25 точки) беше в категорията „ Неизправност на системата “, където блокиран датчик може да повлияе на продуктивността на системата.

За да се подсигурява, че водачите не разчитат прекалено много на системите за подкрепяне на лидера и не престават да концентрират вниманието си върху пътя, „ ProPILOT с Navi-Link “ непрекъснато следи дали лидерът има най-малко една ръка на кормилото. Ако това не е по този начин, се издава образно и звуково предизвестие. Ако подканите се пренебрегват, колата ще стартира закъснение и в последна сметка ще спре изцяло.

Системата получи 20 от вероятните 25 точки за тази функционалност. При оценката за отбягване на конфликт, Euro NCAP присъди 48,4 от вероятните 50 точки. Тази категория прави оценка по какъв начин Qashqai заобикаля конфликт, когато се доближава до неподвижно транспортно средство в завой, доближава по-бавно или спиращо транспортно средство или когато участник в придвижването завива пред него.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР