Силен човек от ГЕРБ отправи тежки упреци към кабинета.Правителството работи,

...
Силен човек от ГЕРБ отправи тежки упреци към кабинета.Правителството работи,
Коментари Харесай

Делян Добрев, ГЕРБ: Новата власт работи, за да фалира Булгаргаз

Силен човек от ГЕРБ насочи тежки упреци към кабинета.

Правителството работи, с цел да банкрутира " Булгаргаз ". Това сподели депутатът и член на енергийната комисия Делян Добрев пред националното радио. 

По думите му новите управляващи желаят това да е едно банкрутирало сдружение, защото ще има трима-четирима медиатора, които ще си разпределят газовия пазар в България.

" 99% от газа на " Булгаргаз " се продава на крайни клиенти вътре в страната. Излишъците - 1-2%, се продават на газовата борса още веднъж вътре в страната, само че се търсят някакви причини, с цел да се смени управлението на " Булгаргаз ". То е може би най-успешното управление на държавно сдружение, което съумя да вдигне тая банкрутирала компания, да я изправи на крайници, да я направи водач на газовия пазар в България ", уточни Добрев, който е безапелационен, че е механически невероятно газовият снабдител да изнася в чужбина, тъй като няма лиценз за това.

Според него най-големият проблем в енергетиката са високите цени на електрическата енергия и неналичието на обезщетения.

" Бизнесът получи 4-5 пъти по-високи сметки за декември (спрямо декември 2020 година - бел. ред.), без нито един лев отплата. Всички обезщетения, за които се приказва, са обезщетения, раздавани по конференции, но нерегламентирани по никакъв начин - нито с решение на Министерски съвет, нито с наредби, нито с механизми за обезщетения. Пари няма ", сподели Добрев.

" За октомври и ноември имаше по 110 лв.. При 400 лв. цена тази помощ беше скромна, само че въпреки всичко имаше нещо. За декември компенсацията е нула и не се знае по кое време въобще бизнесът ще получи някакви обезщетения ", добави той.

На един куп ВиК сдружения към този момент им стопираха тока, и защото не могат да спрат тока на помпите, стопират ток на администрацията, уточни още някогашният енергиен министър, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР