Силата на кучето на Джейн Кемпиън е с най-много номинации

...
Силата на кучето на Джейн Кемпиън е с най-много номинации
Коментари Харесай

Силата на кучето с най-много номинации за Оскар - 12

" Силата на кучето " на Джейн Кемпиън е с най-вече номинации за премиите " Оскар " тази година - цели 12. Следват " Дюн " с 10, " Белфаст " и " Уестсайдска история " със 7.

Десет кино лентата влизат в борбата за " Оскар " за най-хубав филм тази година - " Белфаст ", " Coda ", " Не поглеждай нагоре ", " Карай колата ми ", " Дюн ", " Методът " Уилямс " (оригинално заглавие " King Richard " ), " Licorice Pizza ", " Улицата на кошмарите ", " Силата на кучето ", " Уестсайдска история ".

За основна мъжка роля са номинирани: Бенедикт Къмбърбач за " Силата на кучето ", Хавиер Бардем за " Да бъдеш Рикардо ", Андрю Гарфийлд за " tick, tick...BOOM ", Уил Смит за " Методът " Уилямс " и Дензъл Уошингтън за " Трагедията на Макбет ".

Актрисите, които ще се борят за премията за основна женска роля, са Джесика Частейн за " Очите на Тами Фей ", Оливия Колман за " Изгубената щерка ", Пенелопе Крус за " Паралелни майки ", Никол Кидман за " Да бъдеш Рикардо " и Кристен Стюарт за " Спенсър ".

Джеси Бъкли за " Непознатата щерка ", Ариана ДеБоуз за " Уестсайдска история ", Джуди Денч за " Белфаст ", Кирстен Дънст за " Силата на кучето " и Онжаню Елис за " Методът " Уилямс " са с номинации в категорията за най-хубава актриса в поддържаща роля.

Киърън Хайндс за " Белфаст ", Трой Коцур за " CODA: Дете на глухи родители ", Коди Смит-Макфий и Джеси Племънс за " Силата на кучето " и Джей Кей Симънс за " Да бъдеш Рикардо " са номинирани в категорията за най-хубав артист в поддържаща роля.

Пол Томас Андерсън за " Licorice Pizza ", Кенет Брана за " Белфаст ", Джейн Кемпиън за " Силата на кучето ", Стивън Спилбърг за " Уестсайдска история " и Рюсуке Хамагучи за " Карай колата ми " са кандидатите за най-хубав режисьор.

Номинациите на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета за 94-ите награди " Оскар " бяха оповестени от актьорите Трейси Елис Рос и Лесли Джордан. Церемонията за връчването на най-известните кино оценки тази година да бъде с водещ за първи път от 2018 година Тя е планувана за 27 март в спектакъл " Долби " в Лос Анджелис

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР