Сигурността в осигуряването на храна за населението е един от

...
Сигурността в осигуряването на храна за населението е един от
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев участва в климатичен форум по покана на президента Бил Клинтън


Сигурността в обезпечаването на храна за популацията е един от световните проблеми на нашето време. Изказвам признателност на президента Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) и държавния секретар Хилари Клинтън (2009 – 2013 г.) за поканата им да приказвам пред водачи от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г.  

Това написа в профила си във Фейсбук ръководителят на КРИБ и основен изпълнителен шеф на " Хювефарма "  Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има след присъединяване си в кръглата маса на Clinton Global Initiative (CGI), фокусирана върху разрешаване на световните климатични проблеми. Инициативата на някогашния американски президент започва през 2005 година, с цел да трансформира концепциите в действия⁠ – основаване на ново пространство, където водачи от разнообразни браншове могат да се ангажират обществено, да образуват партньорства и да подхващат дейности дружно. Оттогава сътрудниците в общността на CGI са поели повече от 3700 уговорката за деяние, които са оказали въздействие върху живота на над 435 милиона души допълнително от 180 страни. 

" За мен беше наслаждение да се причисля към ръководената от президента Клинтън кръгла маса на Clinton Global Initiative (CGI) по тематика фокусирана върху разрешаване на световните климатични проблеми. На срещата споделих като образец триумфа, посредством който ръководената от мен компания „ Хювефарма “ се стреми към чисто нулево въглеродно влияние, без това да повлияе на растежа и стабилността на световния и бизнес “, написа Домусчиев.



На фотографията: Президентът Бил Клинтън дружно със семейство Кремена и Кирил Домусчиеви

„ Като член на Консултативния съвет на CGI ще продължа да работя и пазя позициите, изказани от мен на този световен конгрес, и призовавам сътрудниците си да поемат също задължения за разрешаването на световните провокации посредством нововъведения и водачество “, добави той.  



На фотографията: Държавният секретар Хилъри Клинтън дружно със семейство Кремена и Кирил Домусчиеви

По време на кръглата маса в границите на световната самодейност на президента Клинтън българският предприемач призова света към нововъведения за обезпечаване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи рецесии. Той прикани водачите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни посредством нововъведения, съдействие и дълготрайно обмисляне, което да обезпечи посрещането на световните хранителни потребности, които се чака да се удвоят до 2050 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР