„Сигурността и стабилността на Западните Балкани са все още непълни

...
„Сигурността и стабилността на Западните Балкани са все още непълни
Коментари Харесай

ЕС поставя Западните Балкани в „Стратегическия компас” на съюза

„ Сигурността и стабилността на Западните Балкани са към момента непълни поради възходящата интервенция извън, акциите за манипулиране на информацията, както и евентуалното въздействие на актуалната влошаваща се обстановка на европейската сигурност”. Това се споделя в европейски документ, в който са регистрирани особеностите и проблемите на Балкански район.

„ Видимият прогрес по повод върховенството на правото и промените, учредени на европейските полезности, правила и стандарти, би трябвало да продължат, а европейската вероятност е стратегически избор, от значително значение за всички сътрудници, които се стремят към участие в ЕС”, се споделя още в документа.

Министрите на външните работи и на защитата на Европейски Съюз утвърдиха през вчерашния ден първата в историята на Евросъюза идея за защита. " Стратегически компас на Европейски Съюз ". Тя беше разработвана в продължение на две години и планува Европейски Съюз да сътвори лични сили за бързо реагиране с персонален състав до 5000 души, напомня БГНЕС.

Със Стратегическия компас държавите-членки на Европейски Съюз се привеждат в сходство с обща стратегическа визия за ролята на Съюза по въпросите на сигурността и защитата и се ангажират с поредност от съответни и необятни насоки за реализиране на тези цели през идващите пет до 10 години.

На фона на променената обстановка за сигурност, Компасът основава основата за по-силен и по-способен Европейски Съюз в сигурността и защитата, който пази европейските ползи, полезности и жители. Той съдържа необятен набор от принадлежности и начинания в четири съществени области: отговор на рецесии, създаване на резистентност, вложение в качества и развиване на партньорствата. Предвижда се основаване на нов инструмент за бързо реагиране при рецесии, както и поощряване на вложенията и нововъведенията при взаимно създаване на отбранителни качества.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР