Сигурно сте чували схващането, че на определена възраст момичетата са

...
Сигурно сте чували схващането, че на определена възраст момичетата са
Коментари Харесай

Разгонването при мъжките котки

Сигурно сте чували схващането, че на избрана възраст девойките са по-зрели от момчетата. Така най-малко настояват експертите. Горе-долу по същия метод стои въпросът и при женските котки и котараците.

Котките-дами се разгонват по-рано от представителите на мъжкия котешки пол, само че пък са разгонени единствено на избрани интервали (обикновено пролет и есен), до момента в който котараците могат да са разгонени непрекъснато. Само при мисълта, че в близост има разгонена котка, те незабавно ще хукнат след нея, с цел да я ухажват.

Котараците нормално се разгонват след 9-тия месец, само че има и някои по-забавени, при които това се случва на 12-месечна възраст. При неспецифичните породи котки е тъкмо противоположното и те могат да се разгонят за първи път даже и на 6 или 7-месечна възраст. На толкоз ранна възраст обаче природата е решила, че те няма да са виновни родители, нагледно казано. При първото им разгонване шанса да заплодят някоя котарана е редуциран до най-малко.

По какво ще познаете, че си имате работа с разгонен котарак? Поведението му радикално ще се промени-ще стане разтревожен и даже може да откаже да се храни, ще търси всяка една опция да хукне нанякъде (с цел ухажване на някоя разгонена котка) и въобще няма да го тормози мисълта, че ви зарязва. Но най-важно е, че ще стартира да маркира територията си. Няма по какъв начин да не усетите миризмата, тъй като тя е в действителност непоносима.

Какво можете да извършите, с цел да си спестите неприятните моменти към разгонването на котарака? Ако котаракът, който отглеждате, живее в апартамент и не излиза на открито в търсене на случки, то е най-добре да го кастрирате. Другите ви други възможности са всякога когато се разгони (може да е по всяко време), да му търсите партньорка или пък да го упоявате с медикаменти, които не разрешават на животното да има сходни котешки мераци. Това са ви вариантите, тъй като в противоположен случай ще би трябвало да се разхождате с противогаз в личния си дом.

 Разгонената мъжка котка може да прояви нетипично държание

Всъщност е съвсем обезпечено е, че ветеринарите сами ще ви предлагат да кастрирате мъркащия си домакински любим, защото за него ще е същинско изтезание да има предпочитание за котешки интимности, а да не може да ги получи. Освен това при котараците това е напълно рутинна процедура, която се прави с упойка и единствено след към 1 ден ще можете да се радвате още веднъж на вниманието на вашия котарак.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР