Сигурно считате, че белите дрехи са доста по-трудни за поддържане

...
Сигурно считате, че белите дрехи са доста по-трудни за поддържане
Коментари Харесай

Как да се грижим за цветните дрехи?

Сигурно считате, че белите облекла са много по-трудни за поддържане в сравнение с цветните. Не бъдете толкоз уверени, тъй като цветните облекла изискват нещо доста значимо - да съхраните яркостта на цветовете им. Спазвайте следните правила и ще установите, че това не е толкоз комплицирана задача.

Основно предписание при стартирането на цветни облекла в пералнята е да употребявате единствено перилен препарат, предопределен за цветно пране. Ако употребявате препарат за бяло пране, цветовете на облеклата ви доста бързо ще избледнеят.

Обърнете внимание на обстоятелството, че цветните облекла не е целесъобразно да се перат на над 40 градуса, колкото и да са нечисти. Съблюдавайте упътването за пране на облеклата и материите - информация, която би трябвало да е дал всеки техен производител.

Когато пускате цветни облекла в пералнята постоянно би трябвало да ги разделяте на светли и тъмни, без значение дали употребявате от цветоулавящите кърпички по време на прането им.

Тъй като към този момент споменахме цветоулавящите кърпички, е добре да прибавим и че те се употребяват най-вече когато имаме подозрение, че някои облекла могат да боядисат останалото ни пране. Да, в действителност правят добра работа и съумяват да " уловят " цветовете.

 грижи за цветните облекла

Все отново, когато желаете да изперете някоя нова цветна дреха или материя, за която допускате, че може да " пуска " цвят, постоянно е по-добре да я изперете на ръка. Ценна хитринка е да добавите към водата, в която ще я накисвате, и малко оцет - той обезпечено ще резервира цвета ѝ, а също така и ще я омекоти.

В случай на появило се петно по някоя цветна материя, вие е добре да го обработите или със специфичен препарат срещу петна или още веднъж благодарение на някои скъпи домашни хитринки, като потреблението на оцет (вече открихте, че с изключение на да омекотява и да защищава цветовете, може да отстранява и лекета! ). И в двата случая е целесъобразно да пробвате първо действието на определения от вас способ за унищожаване на лекета върху прикрит сектор на дрехата.

Към грижата за цветните облекла значим фактор играе и простирането им. По-светлите тъкани е добре да бъдат изложени на директна слънчева светлина, до момента в който за тъмните е тъкмо противоположното - постоянно ги обръщайте наобратно, когато ги простирате. Особено черните облекла. По този метод ще съхраните цвета им за по-дълго време.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР