Сигурно помните миналогодишното разследване за приетите без конкурс деца в

...
Сигурно помните миналогодишното разследване за приетите без конкурс деца в
Коментари Харесай

Министър ли атакува зам. с компромати, използвайки паметта на Милен Цветков? - slava.bg

Сигурно помните миналогодишното следствие за признатите без конкурс деца в математическата гимназия, което кой знае за какво се ограничи единствено с един випуск. Всички, които имат някаква концепция какво се случва в образованието, още тогава започнаха да се съмняват дали информацията в действителност не е пусната от хора на министъра, с цел да бъде злепоставена Ваня Кастрева, с която обтегнатите му връзки не са загадка?

Още по-утежняващо събитие се оказа спестяването от министъра на образованието на отговор на въпроса, заложен от 19 минути в продължение на следствието на миналогодишното следствие на сътрудниците от Оффнюз, дали инцидентно и деца на негови сътрудници от кабинета не са в цифрата на признатите по втория метод? Ние знаем имена, освен на министри, забъркани в абсурда, само че чакахме публично удостоверение. Питахме го напълно съответно за един министър, който без друго се меси в делата на образованието, като че ли 4-те милиарда бюджет на сякаш бедното министерство са му джобни пари. Ами, в случай че я има другата опция - да вземем за пример Кастрева да е отказала да подпише банкет на височайше дете на министър, та по тази причина я накиснаха преди година? Защото и това е допустимо. Невъзможно е друго: тя да го е правила сама и без да пита. Без ОК от началството. Просто няма по какъв начин да стане...

Сега, сякаш незнайно от кое място, до медиите са стигнали НЕпублични, т.е. НЕДОСТЪПНИ за тях, документи от Министерството на образованието и науката, хартиени освен това - не плод на хакерската офанзива по времето, когато отраслов зам. в МОН беше настоящия обществен министър Деница Сачева. Пак са за банкет на възпитаник, само че по пренасяне, и не в математическата, а в немската гимназия.

Кой може да е дал въпросните документи на медиите, тъй като те няма по какъв начин да са ги получили по различен път, с изключение на "по втория метод ", а в случай че са ги поискали публично, трябвало е някой да им подскаже авансово за съществуването им? Освен, в случай че в бТВ, която си постави името зад този непрофесионализъм, няма назначени на щат секрети гадатели, по-силни от Нострадамус и Ванга, взети дружно?

При все това, преди да разгласява "разкритието ", всеки публицист - неМИСИРКА, би си задал няколко въпроса. Ако, несъмнено, е същински публицист, а не е просто реализатор на поръчка, не по-суха от мокрите:

Първо, сега на написването и подписването на изнесените документи, основен секретар - тоест началник на администрацията на министерството е кой? Ами сегашният министър, несъмнено!

Всеки документ в подчинената му администрация, в случай че не през подписа му, минава през погледа му - по длъжностна характерност. Та надали не е знаел и за този. Ако по случайност е отсъствал, за което няма данни, най-малко секретарката му, която от време на време вини, когато нещата не са ОК, сигурно има информация за въпросния документ.

Защо, в случай че е считал за незаслужено преместването на ученика, не е реагирал сега, на което не просто е имал право? Това е и обвързване по Наказателния кодекс, в случай че човек счита, че е станал свидетел/очевидец на закононарушение?

Второ, кой води пунически войни с тогавашния заместител - министър и настоящ началник на районното ръководство по обучение Ваня Кастрева, т.е. има изгода от замесването й в нов скандал всяка година по същото време? Може би е Бил Гейтс, само че логиката кой знае за какво води към настоящия министър, както знаят всички, които са наясно с процесите в сектора - от върховете на ГЕРБ до междинното равнище в системата?

Трето, кой - заради другаруването си още от общата им работа във финансовото министерство като подрастващи служители и последващото покоряване на МОН на Владислав Горанов, се усеща заплашен от възможна негова промяна, тъй като очевидно го има за собствен тил и чадър? Сегашният министър. Сам ни се е обяснявал за невъзможността да му отхвърля.

Четвърто, за какво ли на финала на описа за "разкритието " са упоменати категорично героичните старания на министъра предходната година, след минали 2 година на поста, а преди този момент - още 8 лета като основен секретар на МОН, да "затвори малките врати ", които дълги години очевидно не е виждал. При такава памет за остарели истории - кой ли би повярвал на сходна доверчивост? Още повече, наредбата е за ПРИЕМ в учебни заведения, НЕ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ. Както се споделя на национален език: да не смесваме ябълките с круши. Истински публицист не би го направил.

Пето, за какво ли е определен тъкмо съответният разказан случай? За да се замеси пътьом тъкмо 73-то учебно заведение ли?

Който има визия от обучение и власт, знае какво тъкмо имаме поради.

Шесто, най-важно за нас като публицисти: потреблението на гибелта на Милен Цветков за черен пиар, освен това единствено, с цел да направи заглавие, по какъв начин се вписва в подтекста на достойнството и достолепието? Ако бТВ толкоз се бе загрижила за тв водещия, за какво не го взе на работа, откакто Нова толкоз грозно го уволни?

С непозната пита помен, характеризира народът едни такива действия. Дано спят умерено употребяващите сходни техники...

Можем да продължаваме с въпросите. Те са значими не по друга причина, а тъй като всичко това, което споменахме, стои зад кулисите на разкритието! И би трябвало човек да го има поради, преди да влезе в ролята на прокурор и съдник.

Не сме юристи на никого - самите ние сме били унищожително сериозни към Кастрева с години.

Но справедливостта, обикновената човечност, уважението към специалността и към паметта на забъркания в това Милен Цветков - човек, който толкоз обичаше да пита, да търси и да споделя непопулярни истини, го изисква от нас.

Иначе, несъмнено, става въпрос за нещо, което може би е неправилно, въпреки да е било законно през 2015 година - пренасяне от Втора в Първа немска гимназия на едно момче. Което всички познаваме по име години по-късно, тъй като умъртви с колата си Милен Цветков.

Документите са написани от Ваня Кастрева като заместваща тогавашния министър проф. Тодор Танев, който бил в отпуск. Това става през 2015 година при кабинета Борисов 2. Вносител на отчета е Ваня Кастрева като отраслов заместник-министър. Което е административен ред, както и да се загатва и каквото и да се позволява. И този ред би бил подобен, безусловно без значение от обстоятелството дали майката на ученика е изпълнителен шеф на Винпром Карнобат или не е.

Апропо, Кастрева не е и единствената подписваща, с цел да се осъществя приемът. Публикуван е, освен това без автограф, щемпел и другите нужни реквизити, отчетът от Кастрева от 1 юли 2015 година до министъра.

Но не виждаме чии подписи стоят под крайното решение от 3 юли, което в действителност прави преместването допустимо. Обикновено в министерствата под документ стоят 5, а последният оповестен от Министерството на туризма съдържаше 8 подписа по координиране. Странно е за какво не ги виждаме - нито като имена, нито като собственоръчно оставени подписи.

Да не би и тогавашният основен секретар на МОН, който в този момент е министър да е положил знака си под документа?

19 минути пази подписани от министъра скандални документи, общодостъпни освен това, на които ще посветим същинско следствие, по което към този момент работим. Няма да си позволим да използваме името на Милен Цветков, с цел да създадем "новина " остаряла история на чиновнически противоборства. Но сме длъжни да посочим истината, не трябва да я крием.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР