Сигурно имате поне един познат, който дори под заплахата на

...
Сигурно имате поне един познат, който дори под заплахата на
Коментари Харесай

Кама Сутра за женени

Сигурно имате най-малко един прочут, който даже под опасността на смъртна заплаха не би разтворил книга. Но даже той е чувал за древноиндийската библия на любовното изкуство, нали?

Един от най-дискутираните и експлоатирани текстове от древността до през днешния ден – “Кама Сутра”, продължава да разпалва въображението на хората по света.

И изключително на артистите… Подобен е казусът на писателя Саймън Рич и илюстратора Фарли Кац, пробвали се да си показват типични подиуми от живота на дългогодишни двойки в стилистиката на “Кама Сутра”:

1. Поза Призив за деяние

 Кама Сутра за женени - поза 1

Жената се приближава подканващо към мъжа си, с цел да почисти купчината боклуци, насъбрани до него. По този метод тя го предизвиква да помогне в чистенето.
2. Поза Съдомиялна
 Кама Сутра за женени - поза 2

Особено подобаваща за тези, които обичат да си сменят функциите.

Първо мъжът е деен: той слага мръсните чинии в съдомиялната машина. След това самодейността поема дамата: тя идва да ревизира мъжа си, който както нормално е объркал даже тази елементарна задача.
3. Поза Заседнали китоподобни
 kama-sutra-3

Получава се, когато мъжът и дамата споделят обща пристрастеност – като тази към индийската храна.

Издути от планините обхванат ориз, съпрузите едвам съумяват да си поемат мирис (да не приказваме да вършат любов) и сполучливо извършват ролата на заседнали в пясъка китове.
4. Поза Свеж въздух
 kama-sutra-4

Позата благоприятства превъзмогването на правила и стандарти на държание. Обикновено се практикува от двойки, които са живели дружно в продължение на дълго време.

Проста е за осъществяване – един от сътрудниците скапва въздуха и пропуща да се извини за дейностите си пред другия.
5. Поза Шопинг
 kama-sutra-5

Една от най-практикуваните пози при дългогодишно общуване.

С леки вариации се състои в следното: дамата се пробва да “завлече” принудително брачна половинка си в, по опция, най-големия МОЛ, до момента в който той се съпротивлява по всички известни му способи.
6. Поза Третото колело
 kama-sutra-6

Това е поза, при която вместо да помоли брачна половинка си да реалокира някакви мебели, брачната половинка непосредствено наема хубав мускулест юноша, който, несъмнено, си смъква ризата. Съпругата стартира да се любува на гледката на торса му, а брачният партньор се усеща трагичен някъде в ъгъла.
7. Поза Наслада от непознатото нещастие
 kama-sutra-7

Поза, при която дългогодишни съпрузи получават особена приятност.

Състои се в следното: двойката се държи за ръце и демонстративно акцентира своята обич, до момента в който друга, другарска двойка се кара.
8. Поза Невидима заплаха
 kama-sutra-8

При тази поза има две ясно разграничаващи се функции: единият брачен партньор дебне колкото може по-безшумно, а другият, усетил го в последния миг, с изключителна експедитивност затваря преносимия компютър си, с цел да избегне откриване на персонална преписка.
9. Поза Миг покой
 kama-sutra-9

Поза, която не изисква дейното присъединяване на двамата сътрудници.

Ако мъжът е излязъл с другари, дамата умерено може да се отпусне, да легне във ваната и да се наслаждения на момент покой.
10. Поза Деца при бабата
 kama-sutra-10

Най-накрая двойката получава опция да “разреди” натоварения си график с вечерни действия и за първи път от доста време… да се наспи. Приспивателните в тази обстановка постоянно не са непотребни.
11. Поза Решителен заек
 kama-sutra-11

Случва се естествено: когато дамата улови мъжа си в миг на независимо упражняване на любовното изкуство Кама Сутра и невярваща попита “Ти съществено ли?”, а той просто се обърне и побърза да приключи позата “Решителен заек”.
12. Поза 2 + 1
 kama-sutra-12

Класическа поза за съпрузи с деца.

В момент, когато двамата съпрузи са се отдали на любовна игра, идва детето им, уверено, че е чуло ужасяващ тон и решено да се реалокира да спи при тях.

Текст и илюстрации: Simon Rich и Farley Katz

Източник: newyorker.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР