Сигурен съм, че това ще бъде тема през месеците на

...
Сигурен съм, че това ще бъде тема през месеците на
Коментари Харесай

Акад. Денков: Фактите са много ясни - ГЕРБ и ДПС саботират правос...

" Сигурен съм, че това ще бъде тематика през месеците на предизборната акция ", сподели Денков.

 

" Фактите са доста ясни - ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и жертва на този бойкот пада второто заплащане по проекта за възобновяване и резистентност ", акцентира той.

 

Денков разгласи, че още в края на предходната година всички дейности, които зависят от Министерски съвет са направени и законопроектите са импортирани в Народно събрание. Според него, с цел да бъде осъществено второто заплащане, би трябвало да бъде признат Законът за персоналния банкрут, Правилата за работата на Комисия за противопоставяне на корупцията, Законът за отбрана на сигналоподателите и Пътната карта за климатична индиферентност.

Той съобщи, че правилата за работа на националната комисия за противопоставяне на корупцията за първи път са били изпратени на Европейска комисия през октомври и оттогава до момента върви преписка, в която, съгласно него ГЕРБ и ДПС не одобряват част от условията, които обезпечават вярна работа на комисията. 

 

Бившият правосъден министър Атанас Славов изясни за какво, съгласно него, ГЕРБ и Движение за права и свободи са пратили страната на избори. " Първо, с цел да запазят своите комфортни места във Висш съдебен съвет и Висшия прокурорски съвет ", сподели той. Славов разгласи, че направеният нов Закон за правосъдната власт е предвиждал ясна и безапелационна деполитизация на парламентарното присъединяване в двата органа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР