Сигнализира на потребителите, когато непознато Bluetooth устройство ги следи за

...
Сигнализира на потребителите, когато непознато Bluetooth устройство ги следи за
Коментари Харесай

Всички с Андроид и Айфон получават на телефоните си нов сигнал за проследяване

Сигнализира на потребителите, когато непознато Bluetooth устройство ги следи за избран интервал от време

Гугъл и Apple показаха взаимна самодейност, целяща да предотврати нежеланото следене с въвеждането на предизвестия против следене. Докато Apple удостовери консолидираното на тази функционалност в iOS 17.5, Гугъл уголемява обсега ѝ до устройствата с Android, работещи с версия 6.0 и по-нова, съобщи Факти и Калдата.

Това съдействие работи като виртуален надзирател, предупреждавайки потребителите постоянно, когато непознато Bluetooth устройство за следене ги следи с течение на времето. Това, което прави партньорството в действителност неповторимо, е неговата междуплатформена реализация, позволяваща идентифицирането и наблюдението на непознати Bluetooth устройства в екосистемите на Android и iOS.

При приемане на предизвестие на своето устройство с iOS потребителите неотложно се осведомят за съществуването на външно Bluetooth устройство за следене, като да вземем за пример AirTag или Find My accessory, което може да ги следи. Освен това потребителите на iPhone и Android получават достъп до данни за притежателя на проследяващото устройство, което им дава опция да подхващат бързи дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР