Сигналите за нарушения в изборния ден към надхвърлиха 1 000

...
Сигналите за нарушения в изборния ден към надхвърлиха 1 000
Коментари Харесай

Над 1 000 сигнала за нередности бяха отчетени в платформата Ти броиш

Сигналите за нарушавания в изборния ден към надвишиха 1 000 към час преди края на гласуването в България. По-голямата част от тях (612) бяха подадени чрез мобилното приложение, други 350 по телефона, а останалите над 70 - посредством имейл или Facebook известия.
Всички сигнали са обработени и са изпратени към другите институции, виновни за естественото осъществяване на изборите, а точно ЦИК, РИК, Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и други.
 Парламентарни избори 2021: Седем партии евентуално влизат, Слави може да измести Българска социалистическа партия от второто място Парламентарни избори 2021: Седем партии евентуално влизат, Слави може да измести Българска социалистическа партия от второто място
Парламент със седем партии, като две от тях - " Изправи се! Мутри, вън! " и Вътрешна македонска революционна организация, са на ръба на 4-процентната преграда за влизане в Народн...
В последните часове от изборния ден зачестиха недоволствата от изчерпани или привършващи бюлетини в някои от секциите в чужбина, да вземем за пример във Виена. Затова “Ти броиш ” се обърна към посолството на България за подпомагане.
Националната акция, целяща да предотврати опитите за измами и операции при броенето на гласовете на парламентарните избори, регистрира странни способи за нарушение на закона - " едни и същи лица се преобличат и гласоподават повторно ", това. Подадени са сигнали към Министерство на вътрешните работи, с цел да се предотвратят сходни практики.
" В Лондон имаше въвеждане в приложимост на черен химикал, което не е разрешено от закона. Подобен проблем имаше в Бургас по-рано през днешния ден ", се споделя още в обобщението на нередностите от изборния ден.
Един от главните проблеми остана работата на машините, защото техниците не съумяха да стигнат в точния момент и да отстранят всички изникнали повреди за машинното гласоподаване. Сред най-честите нарушавания беше и неналичието на сложени 2 печата на хартиените бюлетини, което прави вота недействителен.
 Ти броиш: Около 500 сигнала за изборни нарушавания са получени до 15:00 часа (ВИДЕО) " Ти броиш ": Около 500 сигнала за изборни нарушавания са получени до 15:00 часа (ВИДЕО)
Близо 500 сигнала за изборни нарушавания са подадени до 15:00 часа, оповестиха уредниците на Национална акция " Ти броиш ". Те прецизирах...
На доста места членовете на секционните комисии не допускаха покровителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР