Сигнали за силно замърсяване на въздуха във Враца подали местни

...
Сигнали за силно замърсяване на въздуха във Враца подали местни
Коментари Харесай

Врачани пропищяха от мръсен въздух: Не може да се диша!


Сигнали за мощно замърсяване на въздуха във Враца подали локални поданици в Регионалната ревизия по околната среда и водите, научи BulNews.bg. Хората се оплакват, че в града не може да се диша.

Чашата на търпението на врачани преляла предишния месец. На зеления телефон на екоинспекцията бил получен сигнал за задимяване и задушлива миризма в региона на бившето ЧЛК, до бензиностанция „ ЕКО “ на бул. “Мито Орозов “. Хората алармирали, че безусловно не могат да си поемат въздух.

Еколозите създали инспекция и открили, че източник на изпускане на нездравословни субстанции в атмосферния въздух е горивна апаратура, употребена за отпление на мебелен завод. По време на инспекцията обаче нямало съществуване на черен пушек в региона. Усещала се обаче характерна миризма, харакрерна за горивния развой.

Вторият сигнал на зеления телефон бил за изгаряне на нетрадиционни горива и обособяване на сажди в западната промишлена зона на града. Извършената незабавна инспекция на място открила, че в работно хале на територията на автокъща е ситуирана самоделна печка за отопление на твърдо гориво - дърва.

Около печката и в помещението обаче нямало сажди и задимяване. В региона на автокъщата не е открито нерегламентирано изгаряне на нетрадиционни горива – гуми, пластмаса и други.
Така сигналите на обгазените врачани били оповестени за неоснователни.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР