Сигнали за бомби постъпват паралелно в училища в няколко европейски

...
Сигнали за бомби постъпват паралелно в училища в няколко европейски
Коментари Харесай

Демерджиев: Сигнали за бомби има и в Европа, американските служби ни помагат

Сигнали за бомби постъпват редом в учебни заведения в няколко европейски страни, освен у нас. Те не са действителни и целят всяване на боязън. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Прочетете още
България е потърсила подпомагане от партньорските служби в Европа и Съединени американски щати, които работят по установяването на източника на тези закани.

" Източниците на офанзива и методите са едни и същи. Партньорските служби в Европа и Съединени американски щати са сигнализирани и работят по определяне на източника. Заплахите идват от имейли, регистрирани в мрежата на Гугъл. Само американските служби могат да открият източника, тъй като Гугъл е тяхна отговорност. Редица европейски страни са изправени сега пред същото. Водещата версия е, че става въпрос за хибридна офанзива, обвързвана с Русия ", сподели вътрешният министър.

До дни България ще разполага с нов протокол за деяние при сходна обстановка, сподели още Демерджиев. Той ще бъде направен от междуведомствена комисия, която стартира работа през днешния ден.

Сегашният протокол се съблюдава, само че той е от 2000 година, уточни още Демерджиев. Целта е новият протокол да отразява реяалните рискове и да дава опция да се преценя по кое време фактически се постанова евакуация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР