Сигналът за намереното трупче в междублоково пространство в пернишкия квартал

...
Сигналът за намереното трупче в междублоково пространство в пернишкия квартал
Коментари Харесай

Съдът отказа свобода на майка и дъщеря, убили бебе

Сигналът за откритото трупче в междублоково пространство в пернишкия квартал "Тева " бе подаден от инцидентни минувачи на тел. 112 на 13 август т.г. към 20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Бебето бе голо . До него бе открит кървясъл нож, както и плацентата.

При следствието бе открито, че 20-годишната Симона Иванова е родила в тоалетната на жилището, в който живее с майка си - 45-годишната Ваня Тодорова. След раждането, майката на родилката взела новороденото момченце, поставила го в кутия и го изхвърлила през терасата на седмия етаж. Аутопсията демонстрира, че бебето е било живо, когато е получило голям брой фрактури и контузии от рухването и е умряло на място.

Двете дами бяха арестувани и упрекнати в умишленото умъртвяване на новородено дете. Съдът им наложи най-тежките ограничения за неотклонение "задържане под стража ".

На 17 ноември окръжните магистрати в Перник са гледали настояванията на двете обвинени за изменение на ограниченията и са постановили смяната им в най-леките вероятни - подписка.

Окръжната прокуратура в регионалния град обаче стачкува решението пред Софийския апелативен съд.

Днес столичните магистрати са отменили акта на Окръжния съд в Перник и са определили мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за Ваня Тодорова и „ Домашен арест “ за щерка й Симона Иванова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР