Сигналът не е разполагал с доказателства, наблюдаващият прокурор е съобразил,

...
Сигналът не е разполагал с доказателства, наблюдаващият прокурор е съобразил,
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Проверката на сигнала срещу Петков може да приключи след изборите

" Сигналът не е разполагал с доказателства, наблюдаващият прокурор е съобразил, че следва да разпореди инспекция по Закона за правосъдната власт - това се прави сега ", съобщи Маджарова.

Тя също по този начин сподели, че Специализираната прокуратура може да изисква всички документи, които са предоставени пред Конституционния съд.

Валентина Маджарова разяснява и друга настояща тематика - досиетата " Пандора ". Тя съобщи, че съществуването на офшорни зони и сметки не е незаконно. По думите ѝ сметките в офшорни зони са основани за облекчение на бизнеса.

" Колизия и конфликт с правото настава тогава, когато в тези зони се прави незаконна активност, най-често се касае за изпиране на пари ", съобщи Маджарова.
Ръководителят на спецпрокуратурата заяви, че се следи растеж в делата, които касаят трафика на хора, свързани с бежанските процеси, както и тези за телефонни измами.

Коментарите за закриването на спецпрокуратурата въздействат върху чиновниците в профилираната прокуратура, сподели Маджарова.

" Демотивация се следи, и тя е изцяло обяснима. Закриването на органите на правосъдната власт не би могло да бъде наречено градивно като метод, то е деструктивно като способ, тъй като доста елементарно е да се унищожи нещо, и по-трудоемко да се гради ", съобщи още тя.

По отношение на правосъдната промяна в бранш битка с корупцията по висшите етажи на властта, Маджарова прикани:

" Трябва политиците да намерят най-вярното решение. Спецпрокуратура е натоварена с тази доста комплицирана задача от края на 2017-а година, тя проработи пълноценно по това направление в средата на 2018-а година. Невъзможно е за подобен къс времеви интервал да приключат следствия, касаещи каузи за корупция по висшите етажи на властта с влезнали в действие присъди ", разяснява Валентина Маджарова.

" Само за първото деветмесечие на съд са предадени 44 лица от високите етажи на властта за корупционно държание ", разгласи Маджарова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР