Сигналът, който дава Благовест Кирилов с подаването на своята оставка,

...
Сигналът, който дава Благовест Кирилов с подаването на своята оставка,
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Оставката на Благовест Кирилов е сигнал за подготовка за манипулация на изборите

„ Сигналът, който дава Благовест Кирилов с подаването на своята оставка, е обезпокоителен и намирисва на подготовка за операция от резултатите от изборите – да вземем за пример усилване на резултата на „ верните “ партии и сваляне на резултатите на „ неправилните “ партии “. Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Георги Гьоков в ефира на bTV Радио.
Той напомни, че един от претекстовете за оставката на зам.-министъра, които самият Кирилов уточни, е, че  изборът за самостоятелни членове на борда на шефовете на „ Информационно обслужване, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е формиран съгласно резултатите от състезанието.
„ Бордът на шефовете е формиран не съгласно състезанието, а съгласно желанията на някой – кой е този някой, всички могат да имат визия. Това, че Кирилов не приема това предопределение и неналичието на бистрота на процесите по назначенията ще доведат до последици, които ще оставят подозрения в естественото протичане на идните избори. Има даже риск от операция на изборите “, добави Гьоков.
Той напомни още, че Българска социалистическа партия алармира ОССЕ и ПАСЕ  преди седмица за неприемлива интервенция от страна на служебното държавно управление в изборите посредством изказвания на обособени негови членове, които вършат отрицателни и погрешни изказвания и внушения за положението, ролята, политиките, бъдещето на Българска социалистическа партия.
„ Ще възразяваме и ще подаваме сигнали против всевъзможни опити за вмешателство в изборите и ще чакаме реакции от виновните институции, в това число и прокуратурата. Очакваме от всички партии и от неправителствените организации да се обединим всички в неотстъпчивост към опитите за операция на изборите, с цел да подсигуряваме почтени избори. Трябва по всевъзможен метод да върнем доверието на българите в изборния развой и да подсигуряваме, че техните гласове са регистрирани вярно “, безапелационен бе социалистът.
Гьоков разяснява и изключените от Конгреса членове на Българска социалистическа партия, както и напусналите сами редиците на левицата:  „ На първо място стои въпросът – леви ли са тези хора, социалисти ли са, или са единствено партийни членове, попаднали в Българска социалистическа партия поради някакви персонални ползи? Отговорът тук е доста явен. На второ място е въпросът, това хора, които са работили безрезервно за Българска социалистическа партия ли, са или са хора, които са работили единствено когато те са на първа линия, т.е. когато се касае персоналния им бизнес и ползи? “, попита  социалистът.
„ Когато претендентът ни за кмет на Перник се яви на изборите през 2019 година, цялата партия застана зад него и той завоюва изборите, а на последвалите парламентарни избори през 2021-2022 година – постоянни, изключителни, Перник остана даже без депутат. Същото е и в Пловдив – общински съветници, които пловдивската организация на Българска социалистическа партия номинира и избра с поддръжката на цялата лява общественост, предадоха лявата концепция и ползите на пловдивчани, гласувайки дружно с ГЕРБ в полза на олигархични кръгове в ущърб на пловдивчани “, добави Гьоков.
Той попита още, за какво напускайки Българска социалистическа партия, тези хора не напущат постовете си, които са заели от името на Българска социалистическа партия и с поддръжката на Българска социалистическа партия. По думите му, напускащите са хора, които не са работили за Българска социалистическа партия последните 4 години, а в противен случай – срещу Българска социалистическа партия, а тяхното овакантяване надали ще се отрази в подготовката и представянето на Българска социалистическа партия на идните избори. 
„ По всевъзможен метод се вършат внушения, че надали не Българска социалистическа партия е пред някакъв апокалипсис и се случва всеобщо овакантяване на партията. Българска социалистическа партия следва поредно обичайните си леви политики и не отстъпва от тях. Всички леви хора и всички социалисти го виждат. Хората виждат коя е лявата партия и кои са хората, които отстояват единствено персоналните си ползи “, добави той.
Социалистът разяснява и новата коалиция „ Левицата “: „ Много е претенциозно да се наричаш коалиция „ Левицата “ и да претендираш за посланичество на левите хора, откакто не си намерил метод за разговор с главната лява партия в политическото пространство – Българска социалистическа партия. Досега слушам единствено комплицирани разнопосочни послания от тях, които единствено объркват хората.  Правят едно говорене без гаранции за реализация. Защо не приказват с Българска социалистическа партия, когато ние сме потвърдили, че следваме политики в поддръжка на българите, а разрушават лявото? Може би, тъй като желаят да са отпред в изборите и единствено те да съставляват лявото, или тъй като по този начин са им подсказали или заповядали “, сподели Гьоков.
„ С едно съм склонен с тях, че България има потребност от мощна и обединена левица, която да отстоява мира и да пази същински работещите хора, само че не виждам у тях градивност и предпочитание за такава мощна и обединена левица, даже в противен случай – направиха доста за разединяването и отслабването ѝ. В същото време дясното се сплотява и военолюбството там надвива ”, разяснява още той.
„ Ясно е, че задачата на новата лява коалиция е да притегли от гласоподавателите на Българска социалистическа партия. Виждам, че всички някогашни членове на Българска социалистическа партия се пробват да завоюват левите хора за сметка на Българска социалистическа партия, само че го вършат по неправилен метод. Вярвам, че възприятието за запазване на левия електорат ще надделее и той няма да съобщи Българска социалистическа партия. Положението на българите, на лявата част от тях, е доста неприятно, рано или късно, тези хора ще си намерят идентичността и ще поддържат Българска социалистическа партия. Бъдещето е лявото, тъй като това е човешкото, това е мисълта за хората “, сподели в умозаключение Георги Гьоков.                                                                                                
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР