Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член

...
Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член
Коментари Харесай

София може да остане без кмет? ОИК проверява Терзиев

Сигналът е за евентуална несъответственост на кмета Терзиев според член 41, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Посочено е, че той към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение, предават от Българското национално радио. 

 

" Той следва в 30-дневен период да е подхванал деяние за преустановяване на комерсиалната си активност и надлежно присъединяване в ръководството на търговски сдружения. Трябва да е уведомил за това документално ОИК. Г-н Терзиев има подадено съобщение в този 30-дневен период. Оттук насетне следва комисията да откри дали той е подхванал тези дейности, с цел да приключи присъединяване си. Комисията ще изиска нужните документи за това, които по-късно да прегледа. Г-н Терзиев ще има опция по-късно в 3-дневен период да показа мнение ”, съобщи ръководителят на комисията Полина Витанова.

 

Какво може да стане? Ако се откри, че тези дейности не са осъществени, пълномощията на Терзиев като кмет ще бъдат прекъснати. В противоположния случай сигналът няма да има съображение.

 

Чл. 41, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление гласи: 

 

Кметовете на общини, на региони и на кметства, кметските наместници, заместник-кметовете на общини и на региони и секретарите на общини не могат да правят комерсиална активност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, шефове или прокуристи в търговски сдружения, търговски пълномощници, търговски представители, търговски медиатори, синдици, ликвидатори или да вземат участие в надзорни, управителни и контролни органи на търговски сдружения и кооперации за времето на мандата им.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР