Сигнал за системен тормоз над кучета в град Костенец. Кадри

...
Сигнал за системен тормоз над кучета в град Костенец. Кадри
Коментари Харесай

Тормоз: Изхвърлят полуизгорели кучета пред къща

Сигнал за систематичен тормоз над кучета в град Костенец. Кадри демонстрират изключителнаъа свирепост. На фотосите се вижда полуизгоряло куче, изхвърлено пред къща.

Хората настояват, че жена е направила тази свирепост. Те описват, че в двора ѝ живеят повече от 10 кучета и редовно са подавали сигнали от 2015 година насам. Жената е отказала коментар.

На 27 август Димитър Чолаков става очевидец на гледката на умряло куче. Подава сигнал на РПУ-Костенец. По думите му обаче никой не е реагирал на сигнала.

Чолаков твърди, че това се случва за 15-20 път и има две заведени каузи против дамата.

И други съседи описаха, че с изключение на до полицията, сигнали има и до други институции, само че никой не реагира. По думите им съжителството с тази жена е невероятно.

В двора на къщата, с изключение на животните, има и всевъзможни битови боклуци, което способства за разпространяването на болести. Хората споделят, че тя непрекъснато изхвърля трупове на умрели животни.

Община Костенец показва, че за сигнал за изхвърлено мъртво куче пред двора на жалбоподателката е проведена взаимна инспекция дружно с полицията и Областната дирекция по сигурност на храните, предава бТВ.

От там пък дадоха отговор, че ветеринарните лекари не са позволени в парцела да извършат инспекцията. Няма информация кучетата да пребиват на адреса, да са разпознати и регистрирани.

На притежателя на парцела е формиран акт, според Закона за ветеринарномедицинската активност. От Община Костенец дават обещание да вземат и административни ограничения.

Хората от своя страна обявиха, че ще продължат да подават сигнали, до момента в който някой не реагира.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР