Сигнал за сериозни нередности в обществена поръчка за 3 млн.

...
Сигнал за сериозни нередности в обществена поръчка за 3 млн.
Коментари Харесай

Нередности в обществена поръчка за 3 млн. лв. на кмета на столичния район „Оборище”


Сигнал за съществени нередности в социална поръчка за 3 млн. лева на кмета на столичния регион „ Оборище” Васил Цолов е подаден в общината, осведоми ПИК. В него се твърди, че в има редица неспазени правила по закона, касаещи ремонта и построяването на нов корпус към постройката на Първа британска гимназия и 112-то ОУ.

Възложител на процедурите по разширението е кметът на регион „ Оборище “, а строителните действия ще приключат до края на юни и в годината, в която Първа британска отбелязва 60 години от основаването си. В постройката се обитават две учебни заведения и затова задачата е оптимално разгръщане на образователната база, с цел да може учениците да преминат от двусменен към едносменен режим.

Общо отделените средства за строителството са 4 млн. лв. и идват от продажбата на Общинска банка. Конкретната социална поръчка, за която е подаден сигналът е за близо 3 млн. лева В него се твърди да вземем за пример, че Образец 8 в количествено-стойностната сметка вместо да попадат цените, препоръчани от реализатори, са вписани такива, препоръчани от регион „ Оборище”, както и марки на строителни материали, също препоръчани от общината. От сметките също ставало ясно, че има към 140 хил.лв. непредвидени разноски. За похлупак попадало осъществяване на абонатна станция, каквато обаче към този момент имало и била изпълнена още през 2015 година





Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР