Сигнал за посегателство върху животновъдна ферма в исперихското село Малък

...
Сигнал за посегателство върху животновъдна ферма в исперихското село Малък
Коментари Харесай

Търсиха с дрон избягали биволи в Разградско

Сигнал за посягане върху животновъдна плантация в исперихското село Малък Поровец е получен на 16 април, оповестиха от полицията. 57-годишният притежател уведомил Районното ръководство в Исперих, че от заградено дворно място в местността „ Кантара “ са изчезнали 11 броя биволи.

Незабавно са подхванати оперативно-издирвателни дейности и заградителни мероприятия. Служители на РУ-Исперих и ОДМВР-Разград са претърсили гористи и затревени местности. Заради пресечените терени е вдигнат дрон, с цел да се огледат покрайнини и по-далечни ниви.

След 24-часово следствие се оказва, че няма осъществена кражба. Животните се върнали сами, като преди този момент са съборили ограда и минали отвън дворното място. При инспекцията се оказва, че те нямат ушни марки и не са регистрирани по законовия ред, заради което ще бъдат сигнализирани способените контролни държавни институции. Установено е, че във фермата има общ служащ, чийто статут ще бъде тестван от Инспекцията по труда.

Това е втори сигнал от притежателя на фермата, който предходната седмица заяви в полицията, че на 11 април са откраднати 15 овце от стопанството. Заявената тогава вреда възлизаше на 4 500 лева След хвърлен от полицията 24-часов запас за търсене на животните, се оказа, че няма осъществена кражба.

Водят се инспекции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР