Сигнал за полицейско насилие в Силистра. 30-годишен мъж твърди, че

...
Сигнал за полицейско насилие в Силистра. 30-годишен мъж твърди, че
Коментари Харесай

ПОТРЕС! Шофьор пребит от патрул, 3 часа бил в безсъзнание. Полицаите: ,,Тука ще има панаир“

Сигнал за полицейско принуждение в Силистра. 30-годишен мъж твърди, че е обичай от полицейски патрул.
Историята стартира с опит да бъде спрян за инспекция автомобила на Ерсун Белки. Според полицията Ерсун не стопира на стоп палка. Следва гонка с включени светлини и сирени. Втора патрулка също прави несполучлив опит да го спре.
В последна сметка колата е блокирана, а дрегерът посочил 0,99 промила алкохол в кръвта на водача. Разказът на Ерсун Белки обаче е друг.
„ Минавах с колата около служителите на реда. Видях жилетката, обаче той късно слезе от автомобила. Не видях палка и стопирах след към 300 метра. Със прекъсването си той беше пред мен с автомобила, без включени светлини, без звуков сигнал. Единият служител на реда слезе от автомобила, изкараме през вратата и стартира да ме бие. Той ме удряше с ритници, събори ме на земята, като паднах на земята си ударих доста мощно главата и изгубих схващане “, споделя за bTV пострадалият Ерсун Белки.
По думите на мъжа единствено един от служителите на реда му е нанесъл побой. Останалите са били очевидци.
В писмен отговор от полицията показват, че мъжът е бил във очевидно нетрезво положение. И още: „ Отказва да излезе от колата си и се постанова да бъде изведен, при което пада на платното и получава пострадване на лицето – рана на челото, тъкмо над веждата. Полицейските чиновници му оказват първа помощ и го тестват с дрегер, който регистрира 0,99 промила. “
Ерсун и татко му отхвърлят служителите на реда да са оказвали първа помощ, отказали да викнат и кола за спешна помощ. След тръгването им мъжът прекарал в колата си три часа.
„ Въпросът ми е подобен: Защо след случилото се, след този побоя, когато ги е помолил да извикат кола за спешна помощ, униформените от двата автомобила споделят, че „ тука ще има панаир “, пита риторично Неджемедин Мехмед, бащата на потърпевшия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР