Сигнал за незаконна сеч в района на Самоков. Екип на

...
Сигнал за незаконна сеч в района на Самоков. Екип на
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Сигнал за незаконна сеч в района на Самоков


Сигнал за противозаконна сеч в региона на Самоков. Екип на bTV извърши инспекция дружно с няколко институции. Оказа се, че има по-интензивна сеч в региона, само че не може да се приказва за обезлесяване. Ще има и наказания, споделиха от регионалното звено на Югозападното държавно дружество.

Снимка: bTV


До мястото, за което са алармирали поданици на село Мала Църква, се стига само с високопроходими коли.

„ Това е един от десетките сигнали, които получаваме за безобразно сечище в България. Специално за региона на Самоков за Бели Искър, за Говедарци “, споделя Александър Дунчев, определен за депутат от Политическа партия.

Снимка: bTV


Проверката събира специалисти от. От Горското стопанство на Самоков признават, че макар неколкократните инспекции, пропуски се позволяват.

„ Ежеседмично, всекидневно минават чиновници на горското стопанство, горски стражари, старши лесничеи. Извършват се непрекъснати инспекции. Това не значи, че няма моменти, в които не се изпускат служащите на компаниите да създадат някоя беля, както е станало в този случаи, който виждаме. Има една повърхност от насаждението, в която са отрязани няколко дървета повече. Предстои да се откри какво тъкмо е превишено и надлежно да бъдат наложени наказания “, изясни инж. Александър Кроснев, който е шеф на горското стопанство в Самоков.

Снимка: bTV


Разрешеният дърводобив е 1000 кубика, само че при нашата инспекция взаимно с институциите откриваме, че разрешената граница е надхвърлена.

Така обезлесяването основава риск от свлачища в региона.

„ Това е същинско обезлесяване, каквото над Каравелово нямаше. Тук в случай че падне същият дъжд - 200 литра за един ден и тези пътища, които са отвесни, каквито в Каравелово нямаше, то това село Мала Църква може и да го няма. Въпрос на време е да се излее проливен дъжд и цялата тази тиня да слезе в селата - Мала Църква, Говедарци и Маджаре “, споделя Александър Дунчев.

Според шефа на горското стопанство подобен риск няма, а гората ще бъде обновена по натурален метод. Според специалистите единственият метод противозаконният рандеман да бъде спрян е да бъде лишен лицензът на компаниите извършители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР