Сигнал за нехуманно умъртвяване на птици от БАБХ. Собственикът на

...
Сигнал за нехуманно умъртвяване на птици от БАБХ. Собственикът на
Коментари Харесай

Уволниха служител на БАБХ, избивал кокошки не по правилата

Сигнал за нечовешко умъртвяване на птици от БАБХ. Собственикът на птицеферма в Смядово, в която е установена салмонела, разгласява видео, в което се виждат шокиращи фрагменти. Самият той твърди, че болест няма, а пробите са манипулирани, написа Novini.bg.

``
реклама

3600 кокошки носачки са умъртвени поради салмонела в смядовска птицеферма. Използвани са торби, в които са сложени птиците, а по-късно са умъртвявани със изсъхнал лед. Така, както е по директива. На публикуваното видеото се вижда по какъв начин чиновник се качва върху торбите с към момента живи кокошки.

,,Бяха тъпкани в торби по 200. Птиците умираха от задушаване и пищяха. Това е нещо непоносимо. Съжалявам, че няма тон от камерите, за  да се чуе``, сподели притежателят на птицефермата Димитър Папазов пред Нова телевизия.

След инспекцията е формирано дисциплинарно произвеждане и служителят от записите е отхвърлен от работа.

,,Всичко е осъществено според инструкцията. С изключение на това, което видяхме, то е тотално неприемливо. От 13 индивида един от чиновниците си е разрешил да извърши тези дейности``, разяснява шефът на ОД на БАБХ – Шумен доктор Катя Райкинска.

Собственикът на птицефермата Димитър Папазов има терзания по отношение на взетите проби за салмонела.

,,Изразих опасенията си, че пробите ще излязат позитивни, заради обстоятелството, че бяха взети в късен час и в петък. Заповедта е била спусната още във вторник. Поисках да се вземат спомагателни проби, на каквито имам право, само че ми бяха отказани неизвестно за какво. Аз взех лични проби, които потвърждават, че няма салмонела``, уточни той. 

,,На 30.08, на 12.09 и на 19.09 болестта при животните е открито с протокол от самостоятелна акредитирана лаборатория. Резултати са доказани и в референтна лаборатория. На птицефермата са съставяни голям брой актове``, добави доктор Райкинска. 

Собственикът на птицефермата Димитър Папазов е изпратил сигнали до прокуратурата и счита да търси правата си в съда. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР