Сигнал за фалшиви медицински, които се използват за гласуване на

...
Сигнал за фалшиви медицински, които се използват за гласуване на
Коментари Харесай

Сигнал за фалшиви медицински, за да гласуват хората в подвижни урни

Сигнал за подправени медицински, които се употребяват за гласоподаване на хората в преносими урни е подаден в РИК-Благоевград от Айше Осман Хасан.

В сигнала са изложени изказвания за позволени нарушавания в община Якоруда. Сочи се, че Кодексът регламентира уреждането на преносима комисия, която да обезпечава правото на глас на хора с трайни увреждания. В случая се касаело за заявки на хора, които били в положение да се придвижват до секционна комисия. Според подателя на сигнала, с това се целяло гласоподаване с хартиена бюлетина, с цел да можел да бъде „ следен “ вота в интерес на една партия. Изложени са изказвания, че преносимата секция за гласоподаватели е формирана след 33 заявки от гласоподаватели с трайни увреждания, които да гласоподават с изборна кутия.

В сигнала се сочи, че са налице „ подправени “ медицински удостоверения.

На свое съвещание РИК е разгледала сигнала.

" РИК -Благоевград не е способена да откри съществуването или неналичието на трайно увреждане на гласоподавателя, нито да изисква документи от него. РИК – Благоевград не е орган, способен да открива истинността, респективно верността на издадени медицински документи ", се споделя в претекстовете към решението на комисията.

Заради това РИК – Благоевград оставя без разглеждане сигнала от Айше Осман Хасан и го препраща по подготвеност за изговаряне от РЗИ – Благоевград.
Подобни практики,  употребени от една политическа мощ, бяха открити на предходните избори в Кърджалийско.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР