Сигнал за Александър Дунчев до КПКОНПИ го уличава в явен

...
Сигнал за Александър Дунчев до КПКОНПИ го уличава в явен
Коментари Харесай

Сигнал до КПКОНПИ: Александър Дунчев е подал невярна декларация, ставайки шеф на Агенцията по горите

Сигнал за Александър Дунчев до КПКОНПИ го уличава в очевиден спор на ползи, оповестява. Припомняме, че актуалният народен представител от „ Продължаваме промяната “ бе назначен от служебното държавно управление за изпълнителен шеф на ИА по горите на 19 май 2021 година Тогава, в качеството си на заемащ висша обществена служба, Дунчев е следвало на подаде в едномесечен период декларация, според член 36 от ЗПКОНПИ.

Ден след назначението си Александър Дунчев подава декларацията, като декларира, че не заема друга служба, която според Конституцията или със закон е несъвместима със заеманата служба, както и че не прави действия, които да са в спор на ползи. Към тази дата обаче, за Александър Дунчев е налице несъответственост съгласно законовата уредба, защото Дунчев е и член на управителния орган на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “, се показва в сигнала до КПКОНПИ.
Видно от информация в Търговския указател, Александър Дунчев е член на УС на юридическо лице, което освен това попада под контрола на управляваната от него организация. И друго значимо – това се явява законова спънка Дунчев да заема висша обществена служба.

В сигнала до КПКОНПИ се прецизира, че предметът на активност на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “ е подкрепяне генерирането на приходи в парковете и околопарковите територии. Това съдружие реализира взаимна активност с ИАГ. Т.е. Дунчев като като началник на ИАГ си „ сътрудничи “ с Дунчев като член на УС на Сдружението.
И още обстоятелства от сигнала до КПКОНПИ: Налице е спор на ползи на Александър Дунчев при издаването на Указания за издаване на заповед за възбрана за достъп до горски територии на съображение член 69а, ал.1 от Закона за лова и запазване на дивеча и член 146 от Закона за горите.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР