Сигнал за агресия и арогантно поведение на двама машинисти, които

...
Сигнал за агресия и арогантно поведение на двама машинисти, които
Коментари Харесай

След боя между машинисти: Каква е версията на уволнения дисциплинарно служител

Сигнал за експанзия и надменно държание на двама машинисти, които се държали жестоко и блъснали пестник на шеф гарата в Тулово. Случката е от 7-ми март, когато на гарата стопира влакът София –Бургас. За случая потвърдиха както от НКЖИ, по този начин и самият шеф на гарата.



Машинистите отишли да си пуснат кафе от помещението в чакалнята на гарата. Началник гарата направил забележка, че влаковата комбинация закъснява и постъпката им не е професионална. Последвала замяна на обиди и физическа разпра.

Според помощник-машиниста Йордан Петров, който е дисциплинарно уволнен след случилото се, има и друга версия.

Пристигайки в гара Тулово с 10 минути забавяне разкачих локомотива от влака, с цел да можем да прелайлираме и да минем от страна София, с цел да продължим прослужването на влака. Разкачайки локомотива отидох да взема по едно кафе за мен и сътрудника Димо Димов и се качих още веднъж в локомотива, с цел да създадем маневрата дружно. Отидохме на предна станция и да сме стояли там към 15 минути заради трен 3621, описа Петров.

Влак 3621 има механически проблем, заради което не може да тръгне от гара Тулово. Така се забавя и влакът по линията Бургас-София.

15 минути по-късно трен 3621 има позволение да тръгне.

Петров и сътрудника му Димо Димов стартират още веднъж да извършват маневрата, с цел да тръгне влакът към София, само че таблото алармира, че някъде е задействана спирачката.

Дежурният началник дава заповед за минаване, само че опитът за тръгване е несполучлив.

Двамата машинисти стартират да изнепктират влака. Въпреки че това не е наше обвързване, а на шеф влака. Той обаче по този начин и не се появи и не се поинтересува за какво не тръгваме, сподели още Петров.

Началник гарата се насочва към двамата машинисти с обиди. Така стартира замяна на реплики от двете страни. И се стига до физическа разпра.

По думите на помощник-машиниста шеф гарата му е протегнал ръка да го удари. Отблъснах го. Като всеки естествен човек и аз се опазих. Другият шеф гара се намеси и по този начин спряхме, описа Петров. Той отхвърля да е нанасял удари по лицето на шеф гарата. Ако се наложи той ще търси правата си по правосъден път.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР