Сигнал с искане за проверка на връзките на бившия вътрешен

...
Сигнал с искане за проверка на връзките на бившия вътрешен
Коментари Харесай

АКФ иска МВР да провери возил ли се е Младен Маринов в един джип със собствениците на Делта Гард

Сигнал с искане за инспекция на връзките на някогашния вътрешен министър Младен Маринов със притежателите на охранителната компания " Делта Гард " е подаден до Министерство на вътрешните работи. От организацията Антикорупционен фонд (АКФ), създатели на следствието " Осемте джуджета ", настояват, че има данни, че Маринов е непосредствен до Димитър Спасов-Каратиста, на съдружника си Марин Русев.

От АКФ споделят, че са получили неизвестен сигнал за такава съгласуваност. Става дума за докладна бележка от служители на реда от Несебър, писана през 2005 година Според нея на 26 ноември същата година чиновници от локалното РПУ ревизирали общо 3 автомобила. В един от тях – " Фолксваген Туарег " пътували петима души. Колата била ръководена от Спасов. Двама от пасажерите се легитимирали с полицейски карти. Това били Маринов и Русев, който по това време е чиновник на Министерство на вътрешните работи.

" Считаме, че новопостъпилата информация поддържа основателните подозрения за нерегламентирани връзки сред висши чиновници на Министерство на вътрешните работи и притежателите на охранителната компания " Делта Гард ", заради което молим за нова вътрешна инспекция на дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по случая, както и за оптималната бистрота с оглед високия публичен интерес към изнесените в поредицата " Осемте джуджета " обстоятелства ", пишат от АКФ.

А какво стана с другите сигнали?

От организацията припомнят, че са подавали редица сигнали още през предишното лято. Те останали без последици по времето на министрите Маринов и Христо Терзийски.

В поредицата " Осемте джуджета " Илия Златанов описа, че някогашният началник на столичната следствена работа Петьо Петров се опитал да му отнеме бизнеса благодарение на висши прокурори. Асансьорният му цех в Дупница се охраняваше от " Делта Гард ", които не допускаха Златанов във фабриката.

Едва неотдавна от Министерство на вътрешните работи дават отговор, че са направили инспекция, която е открила нарушавания от служители на реда, които трябвало да управляват активността на охранителните компании в Дупница.

Няма обаче отговор за какво пред ресторанта " Осемте джуджета " в София, където се твърди, че са ставали срещите сред Златанов и Петров, постоянно имало патрулка. От АКФ припомнят, че има изказвания, че братът на Маринов е бил щофьор на някогашния следовател Петров.

Лицензът

В понеделник Министерство на вътрешните работи разгласи, че е издадена заповед за лишаване на лиценза на " Делта Гард ". Причината за това е, че един от сътрудниците, чието име не се загатва публично, е обвинен. Според " Свободна Европа " това е Спасов, против който има дело за безчинство.

От компанията споделят, че към този момент са обжалвали и това значи, че лицензът им не е лишен. Те акцентират, че правосъдната процедура стопира осъществяването на заповедта.

Междувременно собствеността в " Делта Гард " е заменена. Спасов трансферира дяловете си на Русев. В момента той се води едноличен притежател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР