Сигнал до Общинския съвет изпрати "Топлофикация - Перник", съобщиха от

...
Сигнал до Общинския съвет изпрати "Топлофикация - Перник", съобщиха от
Коментари Харесай

Топлофикация-Перник: Отоплението през зимата е под въпрос

Сигнал до Общинския съвет изпрати "Топлофикация - Перник ", оповестиха от институцията. Според изпълнителния шеф на локалното топлофикационно сдружение Чавдар Стойнев зимният сезон е заплашен. Това по думите му се дължи на възможната липса на обогатено енергийно гориво, в случай че бъде затворен "Брикел ".

Обогатеното гориво е от огромно значение за работата на "Топлофикация - Перник ", се споделя в документа, който бе прочетен на днешното съвещание на Общинския съвет. Стойнев твърди, че въглищните пластове, през които се минава при придобиване на този запас, са с друга калоричност. След обогатяването им за производството на 1 мегават сила се изгарят с към 30 % по-малко въглища, което води до изпускане на по-малко въглеродни излъчвания в атмосферата, твърди Стойнев.

"Запасите на територията на "Мини Перник " са мощно намалели, единствено на тях не бихме могли да разчитаме за работа на въглищните мощности ", счита топлофикационният шеф. По думите му в цяла Европа въглищните централи са избавителният пояс, към който страните прибягват, отварят се даже затворени въглищни мощности.

Замяната на радиаторите с отопление на ток ще докара до чести повреди на топлопреносната мрежа, предизвести Стойнев. Той се притеснява от съвпадение на началото на отоплителния сезон с предизборната акция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР