Сигнал до министерствата на регионалното развитие и околната среда и

...
Сигнал до министерствата на регионалното развитие и околната среда и
Коментари Харесай

Тревожно: Заливът Болата се руши!

Сигнал до министерствата на районното развиване и околната среда и водите, кмета на Община Каварна, Басейновата дирекция " Черноморски регион “ и други институции във връзка бездействието на регионалния шеф на Добрич изпрати кметът на село Българево Георги Георгиев.  Сигналът е във връзка мощно компрометираното положение на брегозащитните уреди на залива " Болата “ и неналичието на реакция от страна на страната за техния ремонт, припомня БНР.

Проверка, осъществена през месец януари от специалисти на Екоинспекцията във Варна и Басейновата дирекция " Черноморски регион “, е открила, че брегозащитните уреди на залива " Болата “ са мощно разрушени и молят регионалния шеф за предприемане на ограничения по подготвеност. Областна администрация дава отговор, че съгласно документите на Министерство на регионалното развитие това не са брегозащитни уреди и те не носят отговорност за тях, а са под ръководството на Министерство на околната среда и водите.

Кметът на село Българево Георги Георгиев изпрати писмо сигнал, с цел да моли за незабавен ремонт, опасявайки се от произшествия, както и от изгубването на залива.

В писмена позиция по тематиката за БНР от Областна администрация Добрич показаха, че с влизането на измененията в ЗУЧК от началото на 2025 година ще изискат средства за наемането на специалисти и правенето на оценка и количествено-стойностна сметка за ремонта на буните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР