Siemens ще напусне руския пазар поради войната в Украйна, заяви

...
Siemens ще напусне руския пазар поради войната в Украйна, заяви
Коментари Харесай

Siemens се изтегля от руския пазар

Siemens ще напусне съветския пазар заради войната в Украйна, съобщи в четвъртък немският промишлен конгломерат, откакто показа финансовите си резултати за последното тримесечие, отчитайки стабилен спад на облагата поради загуби и такси в бизнеса му с производството на влакове.

" Присъединяваме се към интернационалната общественост в осъждането на войната в Украйна и сме фокусирани върху поддръжката на нашия народ и даването на филантропична помощ “, сподели основният изпълнителен шеф Роланд Буш, представен от Ройтерс.

" Днес разгласяваме решението си да правим следен развой по преустановяване на нашите индустриални бизнес действия в Русия ", добави той.

Германската компания има към 3000 чиновници Русия и след началото на нашествието на Москва в Украйна взе решение да не подхваща нови планове в страната, преди обаче през днешния ден публично да разгласи, че ще се изтегли от съветския пазар.

В същото време Siemens разгласи, че чистата облага на компанията е понижава на половина (спад с 49%) през последното тримесечие до 1,21 милиарда евро по отношение на година по-рано, откакто компанията понесе загуби за 600 милиона евро от такси и обезценки предвид на обстоятелството, че съветската обстановка се отрази върху нейния бизнес.

Приходите на немският конгломерат пък се усилиха с 16% до 17,04 милиарда евро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР