Сиамските котки са интелигентна, игрива и любяща порода. Ако имате

...
Сиамските котки са интелигентна, игрива и любяща порода. Ако имате
Коментари Харесай

Грижи за сиамска котка по време на бременността

Сиамските котки са умна, игрива и любяща порода. Ако имате сиамска котка, която е бременна, значимо е да ѝ осигурите подобаващите грижи, с цел да сте сигурни, че и тя, и нейните неродени котенца са здрави. В тази публикация ще обсъдим някои препоръки за грижа за вашата сиамска котка по време на бременност.

Грижи за сиамска котка по време на бременността

Посетете ветеринарен доктор

Първата и най-важна стъпка в грижата за бременна сиамска котка е визитата при ветеринарен доктор. Ветеринарен доктор ще може да удостовери бременността на вашата котка и ще ви даде скъпа информация за това по какъв начин да се грижите за нея през цялата бременност. Ветеринарният доктор може също да предложи смяна в диетата или да предпише пренатални витамини, с цел да поддържа здравето на вашата котка и здравето на нейните котенца.

Осигурете безвредна и удобна среда

Вашата бременна сиамска котка ще се нуждае от безвредно и комфортно място за отмора по време на бременността си. Можете да ѝ осигурите комфортно легло или щайга, където да се усеща сигурна и предпазена. Уверете се, че мястото е чисто, топло и без течение. Вашата Сиамка може да избра тиха зона със едва осветяване, тъй че помислете за основаване на уютно пространство за нея.

Хранете с питателна диета

 Сиамска котка

По време на бременност вашата сиамска котка ще се нуждае от спомагателни хранителни субстанции, с цел да поддържа растежа и развиването на нейните котенца. От значително значение е да ѝ осигурите висококачествена диета, която е особено предопределена за бременни котки. Може да се наложи да преминете към диета, която има по-високо наличие на калории и е богата на протеини, витамини и минерали. Консултирайте се с вашия ветеринарен доктор, с цел да сте сигурни, че храните вярната диета.

Осигурете прясна вода

Важно е да поддържате вашата сиамска котка хидратирана по време на бременност. Уверете се, че тя има достъп до прясна, чиста вода когато и да е. Може да обмислите да осигурите шадраван с вода или голям брой купи с вода на разнообразни места, с цел да я насърчите да пие повече.

Следете нейното тегло и здраве

С напредването на бременността на вашата сиамска котка би трябвало да следите тежестта и цялостното ѝ здраве. Можете да извършите това, като проверявате постоянно резултатите от телесното ѝ положение и се консултирате с вашия ветеринарен доктор, в случай че забележите обилни промени. Поведението на вашата котка също може да бъде добър знак за нейното здраве, тъй че внимавайте за всевъзможни промени в нейното държание или вкус на котката.

Подгответе се за раждане

Към края на бременността на вашата сиамска котка би трябвало да се подготвите за раждането на нейните котенца. Можете да създадете уютно, безшумно място за раждането и да осигурите кутия за гнездене, цялостна с чиста, мека постеля. Също по този начин е добра концепция да има ветеринарен доктор на повикване при положение на затруднения по време на раждането.

Грижата за сиамска котка по време на бременност е обвързвана с обезпечаването на безвредна, комфортна и грижовна среда. Наградата си заслужава.

Вижте още:

- По какъв брой котенца раждат сиамските котки;

- Отглеждане на дете със сиамска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР