Сиамската котка е популярна порода котки, която е позната на

...
Сиамската котка е популярна порода котки, която е позната на
Коментари Харесай

Отглеждане на Сиамска Котка въщи

Сиамската котка е известна порода котки, която е позната на хората от доста епохи. Нейната история е обвързвана и с доста митове. Сиамските котки живеят дълго и са са желан другар.

В Древен Сиам (съвременен Тайланд) тези грациозни писани са се смятали за същински свещени котки. Днес тази котка е не по-малко уважавана, въпреки и в ролята на домакински любим. Тя притегля със своята елегантност, самонадеяност и аристократичност, както и с външния си тип.

Сиамската котка се характеризира с къса, лъскава, добре прилегнала към тялото четина на котката. Тя е оцветена главно в бежов цвят, само че доминират и тъмни нюанси.

Сиамската котка може да бъде превъзходен домакински любим, стига стопанинът да е в детайли осведомен с породата и с това, което може да чака от нея. В противоположен случай той може да се окаже отчаян и да желае да се отърве от животното.

Сиамските котки са умни и пъргави питомци, които могат да са и доста занимателни. В същото време те са и доста шумни, защото от време на време показват с неистово мяукане своето неодобрение. Те бързо се привързват към своя собственик, само че в случай че той им посегне могат да бъдат и отмъстителни.

Подобно на кучетата сиамските котки са податливи на дресировка, само че образованието на сиамска котка изисква доста самообладание от страна на стопанина и непрекъснати старания.

Ако той се покаже недодялан и нервозен, котката незабавно ще усети това и няма да извърши командата. Ако пък има опит с предходна писана от тази вариация, може да реализира забележителни резултати, които се виждат при доста малко породи котки.

Отглеждане на сиамска котка в апартамент

Сиамската котка би се чувствала щастлива в апартамент, защото за разлика от кучетата тя няма потребност да бъде извеждана в паркове и градинки. Стига стопанинът да ѝ обръща нужното внимание и да поработи върху нейните навиците, тя няма да основава проблеми.

Ако се почувства изоставена и подценена обаче, котката ще изрази недоволството си с мяукане. Този факт наложително би трябвало да се вземе поради, защото може да докара до проблеми със съседите ви, на които няма да им е прелестно да чуват постоянно жалните звуци, които котката издава.

Разбира се, сиамската котка с изключение на дефекти си има и преимущества. За разлика от ангорската котка и от персийската котка, тя има къса четина, която се скубе доста по-малко и не изисква съвсем никакви поддръжка.

Определено тя се избира от хора, които обичат писани, само че не могат да отделят задоволително време за разчистване на жилището от котешки косми.

Отглеждане на сиамска котка в къща

Ако отглеждате сиамската котка вътре в къщата не би трябвало да имате никакви проблеми. Ако обаче си позволявате да я пускате на открито понякога, би трябвало да сте доста деликатни, защото това може да коства здравето на вашия домакински любим.

Имайте поради, че представителите на тази порода не могат да понасят прекомерно високите температури или прекомерно ниските, тъй че, в случай че оставите котката на открито в горещото лято или в студената зима, подлагате на риск живота ѝ.

 Сиамски котки

Освен това котка, която се разхожда в двора на къща, може да се болести с вътрешни и външни паразити, ето за какво би трябвало постоянно да бъде водена на профилактични прегледи при ветеринар. Не забравяйте също по този начин, че когато оставяте котката да излиза на двора, тя може да се озове при съседите или да не се върне повече.

Сиамска котка и други домашни любимци

Отглеждането на сиамска котка с различен домакински любим неведнъж е сложна и даже невъзможна задача, защото сиамката е мощно привързана към дома и не желае да поделя територията си, както и вниманието на стопанина, с друго четириного. В някои случаи характерът на сиамската котка е сложен.

Понякога тя може да не схване добре наличието на друга котка или куче, даже и да са дружно от дребни. Ето за какво се предлага тези котки да се отглеждат независимо. Разбира се, в случай че разполагате с две котки, които са майка и дете, има огромен късмет да влизат в спор доста по-рядко.

Сиамска котка и дете

Отношението на сиамската котка към дете също е строго самостоятелно. Това че котката е привързана към родителите на малчугана, не значи, че ще има същото отношение към него. Когато сиамката реши, че не харесва обещано дете, тя няма да си промени мнението.

Ето за какво би трябвало да следите деликатно по какъв начин котката реагира при типа на хлапе. Много е значимо малчуганът да не нервира и малтретира животното, тъй като по този начин единствено ще си навлече неговата злост. Котката единствено ще чака комфортен миг, в който да нападна детето.

Ако и вие желаете да отглеждате такова приятелче, вижте тези разгласи за сиамска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР