Си Дзинпин призова високопоставените служители по национална сигурност в Китай

...
Си Дзинпин призова високопоставените служители по национална сигурност в Китай
Коментари Харесай

Си Дзинпин подготвя Китай за най-лошия сценарии

Си Дзинпин прикани високопоставените чиновници по национална сигурност в Китай да се приготвят за " най-лошите сюжети " и да се оправят с вътрешни и външни закани, предава Си Ен Ен. Той съобщи това по време на съвещание на комисията по национална сигурност на Комунистическата партия. Си уточни, че сложността и компликацията на въпросите на националната сигурност в Китай са се нараснали доста.

Китайският водач акцентира, че страната би трябвало да форсира модернизацията на системата си за национална сигурност. Той също по този начин прикани за построяването на национална система за наблюдаване на риска за сигурността, възстановяване на образованието за национална сигурност и ръководство на данните и сигурността на изкуствения разсъдък.

Експерти означават, че откогато е на власт, Си Дзинпин е трансформирал националната сигурност в основна парадигма във всички сфери на ръководството на Китай. Той разшири обсега на националната сигурност, в това число в политиката, стопанската система, защитата, културата и киберпространството. Китай вкара редица закони, с цел да се отбрани от разнообразни закани, в това число тероризъм, контрашпионаж, киберсигурност и сигурност на данните.

Си Дзинпин прикани Китай да сътвори " сигурна външна среда " и да поддържа сигурността по време на отварянето на страната и развиването й. Въпреки това, някои критици считат, че фокусът върху националната сигурност вреди на икономическия напредък и попречва задграничните вложения.

Китай се изправя пред провокации като затруднена икономика и враждебна интернационална среда.  Акции против задгранични компании, в това число американска консултантска компания American consultancy Bain & Company и компания за надлежна инспекция Mintz Group, също способстват за вероятните закани.

Въпреки че тази устременост към националната сигурност има значимост за Китай, критици показват опасения, че това може да вреди на икономическия напредък и интернационалната интеграция.
 Съединени американски щати и Европейски Съюз разискват Китай и технологиите на бъдещето
Съединени американски щати и Европейски Съюз разискват Китай и технологиите на бъдещето

Антъни Блинкън и Маргрете Вестагер, ще участват на министерската среща в Лулео, Швеция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР