Швейцарският гигант в хранителната промишленост Нестле (Nestle) отчете спад на

...
Швейцарският гигант в хранителната промишленост Нестле (Nestle) отчете спад на
Коментари Харесай

Продажбите на Nestle са се понижили с 6,2 процента през първото тримесечие

Швейцарският колос в хранителната индустрия Нестле (Nestle) регистрира спад на продажбите през първото тримесечие поради въздействието на обменните курсове и повишаването на швейцарския франк, както и продажбата на бизнеса със сладоледи в Съединени американски щати, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Продажбите на Нестле през първото тримесечие са се намалили с 6,2 % на годишна основа до 20,8 милиарда швейцарски франка (19,7 милиарда евро), се показва в официално съобщение на компанията.

Продажбите в подразделението, сплотяващо Азия, Океания и Субсахарска Африка, са намалели с 9,7 % до 5 милиарда швейцарски франка, след забележителен спад през първите три месеца в Китай, първата страна, наранена от Ковид-19.

Испания регистрира рекорден спад в продажбите на бензин

На другите пазари, най-много Северна Америка и Европа, растежът, тъкмо противоположното, е по-голям през март частично поради запасяването на потребителите.

Нестле, който има марката разтворимо кафе Нескафе (Nescafe), бульоните Маги(Maggi) и разноцветните шоколадови бонбони Смартис (Smarties) предприе своевременни ограничения, с цел да ограничи оптимално въздействието на пандемията макар някои локални нарушавания във веригата за доставки и краткотраен дефицит на личен състав.

С ограниченията за битка против пандемията по този начин наречените канали отвън дома също са отчели спад в продажбите. В същото време онлайн търговията записва нарастване с 29, 14 %. За първи път онлайн продажбите са над 10 % от общите продажби на групата.

Нестле призна за момента не може да планува международното въздействие на пандемията от Ковид-19 и резервира задачите си за 2020 година. Компанията се стреми най-много да усъвършенства растежа на продажбите на органични артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР