Швейцарските рафинерии за ценни метали престанаха да купуват руско злато,

...
Швейцарските рафинерии за ценни метали престанаха да купуват руско злато,
Коментари Харесай

Мистериозна пратка: Три тона руско злато влязоха в Швейцария

Швейцарските рафинерии за скъпи метали престанаха да купуват съветско злато, когато Русия нахлу в Украйна, само че предишния месец огромна доставка на съветско злато е влезнала в страната. Новината, обявена от организация " Блумбърг " преди няколко дни, бе доказана от швейцарските митнически управляващи.

Те споделиха, че над три тона злато, идващо от Русия, е било изпратено в Швейцария през май и това е първа такава огромна доставка за три месеца. " През май 2022 година към три тона злато, идващо от Русия, бяха импортирани от Англия в Швейцария на стойност 194 милиона швейцарски франка ", съобщи представител на швейцарската митническа работа.

Швейцария последва решението на Европейски Съюз да наложи наказания на Русия поради войната й в Украйна. Но до момента нито една глоба не бе наложена върху покупката на съветско злато.

Въпреки че преводите не са противозаконни, към този момент нито една от главните швейцарски рафинерии за злато не е склонна да си признае, че е направила покупката.

Въпреки че швейцарското законодателство и глобите не не разрешават вноса на съветско злато в Швейцария, Швейцарската асоциация на производителите и търговците на скъпи метали, представляваща и златните рафинерии, съобщи, че злато със подозрителен генезис няма място в Швейцария и че чака от членовете си да работят внимателно и да се въздържат от пазаруване при положение на подозрение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР