Швейцарските банки, пословични със своята анонимност и банкова тайна, направиха

...
Швейцарските банки, пословични със своята анонимност и банкова тайна, направиха
Коментари Харесай

Швейцарските банки разкриха колко руски пари държат

Швейцарските банки, пословични със своята анонимност и банкова загадка, направиха обществена оценка на банковите активи на съветски клиенти. Това се случва на фона на глобите, наложени на Москва поради войната в Украйна.

Асоциацията на банкерите на страната (SBA) разгласи, че в швейцарските банки има сред 150 и 200 милиарда швейцарски франка (160-213 милиарда долара), които принадлежат на съветски клиенти, държани в швейцарски сметки.

Разкритието е извънредно за Швейцария, която е считана от най-богатите в света за данъчен парадайс и е едно от най-сигурните места за предпазване на благосъстояние. Анализатори настояват, че оповестените числа демонстрират, че действителният размер на съветските пари в швейцарски банки е доста по-голям от това, което демонстрират балансите, оповестени от няколко финансови институции до момента.
 Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не
Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не

Отговорът е композиция от политически, стопански и геостратегически съображения

Като остави настрани традицията на неутралитет, още през февруари Швейцария се причисли към страните, налагащи финансови наказания против Русия на фона на войната в Украйна.

Безпрецедентните дейности на Швейцария са метод да се спрат всички тези, за които се твърди, че са близки до съветското държавно управление да финансират невижданата военна офанзива против Украйна.

Двете най-големи банки в страната - UBS и Credit Suisse, предходната седмица оповестиха за " лимитирана " експозиция към Русия. Credit Suisse, да вземем за пример, съобщи, че единствено 4% от депозитите му принадлежат на съветски жители. Въпреки това, съгласно отчета на банката за 2021 година тези активи възлизат на към 33 милиарда швейцарски франка (35 милиарда щатски долара).

Като се има поради оценката на SBA, с цел да спрат кранчетата за пари за съветски клиенти, швейцарските управляващи към момента имат дълъг път пред себе си, с цел да преброят какъв брой тъкмо е съветското благосъстояние, което се крие в техните трезори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР