Швейцарски дипломати бяха на посещение в Столипиново днес. Те влязоха

...
Швейцарски дипломати бяха на посещение в Столипиново днес. Те влязоха
Коментари Харесай

Швейцария наля милиони в Столипиново, местните обаче пак недоволни

Швейцарски дипломати бяха на посещаване в " Столипиново " през днешния ден. Те влязоха в най-големия ромски квартал в България и Европа, с цел да се срещнат на място по какъв начин са развива ромската интеграция. Швейцария влага един милион лв. в " Столипиново " за създаване  на учебен и здравен център, които да предизвикват младежите освен да учат, само че и постоянно да вървят на доктор.

Кварталът посрещна височайшите гости с червени рози и с демонстративно изхвърляне на отпадък в символ на митинг, че регионът е потопен в нечистотия, която носи болести. Швейцарските посланици влязоха в единствената детска градина в сърцето на " Столипиново ", с цел да ревизират по какъв начин децата се интегрират, усвоявайки българския език. За да го учат, швейцарците са платили 30 хиляди лв.. Правят и две детски площадки.

" Интеграцията в " Столипиново " е доста сложна на този стадий. Трябва да помогнем на бъдещите генерации да завършат начално учебно заведение, гимназия, университети. Децата, които видяхме, демонстрират, че те се гордеят със своята еднаквост. Големият проблем остава езикът, а това е значимо за инеграцията ", съобщи швейцарският дипломат Денис Кнобел.

Друг проблем за интеграцията е отводът на майките да заплащат за детска градина. За да увеличи здравната просвета на хората в квартала и те да имат достъп до медицински грижи по швейцарската стратегия, сега се построява медицински център, който ще е подготвен до края на май, среща се в двора на някогашната поликлиника.

Швейцарските дипломати не подминаха и сергиите в квартала, като ревизираха по какъв начин върви противозаконният вземане-даване. Търговците останаха разочаровани, тъй като швейцарците не си купиха нищо, само че пък зарадваха продавачките.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР