Швейцарската прокуратура повдигна обвинения за финансови измами на трима бивши

...
Швейцарската прокуратура повдигна обвинения за финансови измами на трима бивши
Коментари Харесай

Бивши президенти на германския футбол са обвинени в даване на подкупи

Швейцарската прокуратура повдигна обвинявания за финансови измами на трима някогашни високопоставени чиновници в немския футбол. Те са обвинени в заплащания, свързани със международното състезание през 2006 година, на което Германия беше хазаин.

В обвинителния акт на прокуратурата се показва, че някогашните президенти на Германския футболен съюз (DFB) Тео Цванцигер и Волфганг Нирсбах, Хорст Шмид и някогашният почитан чиновник на Швейцария във ФИФА Урс Линси са заблудили членовете на DFB за повода за заплащането на 6.7 милиона евро.

Според следствието по случая парите са употребявани за подкупи и пазаруване на гласове в интерес на кандидатурата на Германия за форума през 2006 година Четиримата са отрекли обвиняванията, оповестява " Дойче веле ".

Производството против Франц Бекенбауер, който също е разследван по делото, продължава настрана, защото той не може да бъде разпитан поради здравословни проблеми. Бившият президент на " Байерн " оглавяваше кандидатурата на Германия за международното през 2006 година

На 6 юли 2000 година Германия победи Южна Африка с 12 против 11 гласа в избора за хазаин на форума.

 Бивши президенти на немския футбол са упрекнати в предоставяне на подкупи
© Associated Press
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР