Швейцарската медийна група Ringier, която през пролетта на 2021 година

...
Швейцарската медийна група Ringier, която през пролетта на 2021 година
Коментари Харесай

Собственикът на Sportal Media Group придоби бизнеса на Axel Springer в Източна Европа

Швейцарската медийна група Ringier, която напролет на 2021 година стана притежател на българската Sportal Media Group, разгласи, че е приключила придобиването на медийния бизнес на Axel Springer в Унгария, Сърбия, Словакия, Естония, Латвия и Литва. Сделката придобиването стартира на 28 юли предходната година, напомня сръбската eKapija.

През март предходната година стана ясно, че швейцарската медийна група е новият мажоритарен притежател на Sportal Media Group. Сделката включваше с изключение на цифрови медии още и ИТ компанията Digital Ventures, която стои зад платформата Sportal365.
 Ringier става мажоритарен притежател на Sportal Media Group
Медийна компания с 1 милиард франка доходи купува мажоритарен дял в Sportal Media Group

Това е най-голямата инвестиция на швейцарското сдружение през последните години

Така част от групата станаха цифровите медии Sportal.bg, Novini.bg, Profit.bg и Woman.bg, както и още уеб страници. Sportal Media Group е основана през 2006 година, като все още за нея работят над 60 публицисти.

В договорката за Източна Европа в този момент влизат към 90 локални медийни заглавия (печатни и онлайн) и 20 цифрови пазара, всички от които са измежду пазарните водачи в своите сегменти. Те ще запазят настоящия си бранд.

Ringier ще ръководи и водещите цифрови платформи за работа в Унгария и балтийските страни - Profession.hu в Унгария, CV Keskus в балтийските страни и в Словакия, цифровите пазари на недвижими парцели Nehnutelnosti.sk и за коли Autobazar.sk, които ще бъдат обединени.

Ringier оперира на разнообразни пазари в Европа, Азия и Африка, като портфолиото ѝ включва към 125 дъщерни компании, главно в региона на печатните и онлайн медиите, радиа, както и такива с активност в развлекателната промишленост.

Групата е основана през 1833 година, като към края на 2019 година е показана в 19 страни, а чиновниците ѝ са към 7100 души.
 Axel Springer придобива Politico за над 1 милиард $
Axel Springer придобива Politico за над 1 милиард $

Това е най-голямата договорка на немския медиен магнат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР