Швейцарската компания за храни и напитки Nestlé за втори път

...
Швейцарската компания за храни и напитки Nestlé за втори път
Коментари Харесай

Nestlé очаква по-добри продажби на кафе и храна за домашни любимци

Швейцарската компания за храни и питиета Nestlé за повторно през 2021 година усъвършенства годишните си прогнози за продажбите. Успешните продажби на кафе и храна за домашни любимци помогнаха на най-големия производител на пакетирани храни в света да надмине упованията на анализаторите за първите девет месеца от годината. Печелившето партньорство на Nestlé със Starbucks, контрактувано още преди три години, оказа помощ за увеличение на продажбите на кафе, което докара до следващите позитивни резултати, реализирани под управлението на изпълнителния шеф Марк Шнайдер. През последните години швейцарската компания направи кафето собствен приоритет, поради което и закупи правата за продажба на артикули на марката Starbucks.

Насоките на управлението за маржа останаха постоянни макар възходящата инфлация при разноските за първични материали. Компанията се възползва от своите познати марки и увеличи цените на своите артикули, измежду които шоколадовите десерти Kit Kat, кафе Nespresso и какаовите артикули Nesquik. Nestlé е повишила цените си приблизително с 2.1% през третото тримесечие, с цел да се оправят с по-високите разноски за първични материали и доставки, обобщава Financial Times.

От компанията обявиха, че органичният растеж на продажбите - мярка, която изключва въздействието на придобивания, продажби на бизнеси и придвижването на валутите, е бил 7.6% за деветте месеца до септември спрямо година по-рано. Общите регистрирани продажби са нарастнали с 2.2% до 63.3 милиарда швейцарски франка (58.8 милиарда евро). Очакванията за целогодишния растеж в този момент са сред 6% и 7% спрямо предходните вероятности сред 5% и 6%. Ръстът се дължи най-вече на кафето, по-специално продуктите на Starbucks, при което е регистриран растеж на продажбите с 15.5%, и на храните за домашни любимци Purina, които реализираха двуцифрен растеж, откакто пандемията провокира взрив в собствеността на домашни любимци.

Готовите храни, като юфките и супи Maggi и замразените артикули на Stouffer, са постигнали обилни резултати, както и вегетарианските и растителните храни, които са спечелили от възходящата известност на екологично чистото хранене. Друг бенефициент след удара на Covid-19 - онлайн продажбите на продуктите на Nestlé, са се нараснали със 17% през първите девет месеца на годината даже когато продажбите, осъществени отвън дома, са се нараснали с 23%
Ефектът на по-скъпите първични материали
Подобно на други производители на потребителски артикули Nestlé е изправена пред бързо възходящи разноски за първични материали. От компанията обявиха, че чакат главният марж на оперативната облага за цялата година да доближи към 17.5%, което е спад от 0.2 процентни пункта по отношение на предходната година. Nestlé обаче добави, че предвижда възстановяване на маржовете в средносрочен проект.

Производителят също по този начин се бори с проблемите във веригата на доставки. Недостигът на личен състав в някои страни, в това число Англия и Съединени американски щати, се комбинира с повишаване на търсенето, провокирано от отминаващата пандемия. Nestlé съобщи, че тези проблеми са били изключително изявени в Северна Америка.

Мартин Дебу, анализатор в Jefferies, твърди, че числата демонстрират по какъв начин " устойчивите " продажби на артикули, които се употребяват вкъщи, се " допълват от възходящите продажби на артикули за отвън дома ", защото рестриктивните мерки за Covid-19 бяха облекчени в международен мащаб.

Преди три месеца Nestlé регистрира най-силния си растеж за първото полугодие от десетилетие насам. Силното финансово показване на компанията по време на пандемията е в контрастност с резултатите на противници като Unilever, които ще отчетат данните за продажбите за третото тримесечие в четвъртък.

Акциите на Nestlé нарастнаха с повече от 3% при започване на търговията в сряда и досега са нарастнали с 12% през годината.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Вечерни вести 3 Енергетика 1 Пазари 2 Градове 3 Свят 1 Политика 2 Енергетика 3 Градове
Швейцарската компания за храни и питиета Nestlé за повторно през 2021 година усъвършенства годишните си прогнози за продажбите. Успешните продажби на кафе и храна за домашни любимци помогнаха на най-големия производител на пакетирани храни в света да надмине упованията на анализаторите за първите девет месеца от годината. Печелившето партньорство на Nestlé със Starbucks, контрактувано още преди три години, оказа помощ за увеличение на продажбите на кафе, което докара до следващите позитивни резултати, реализирани под управлението на изпълнителния шеф Марк Шнайдер. През последните години швейцарската компания направи кафето собствен приоритет, поради което и закупи правата за продажба на артикули на марката Starbucks.Насоките на управлението за маржа останаха постоянни макар възходящата инфлация при разноските за първични материали. Компанията се възползва от своите познати марки и увеличи цените на своите артикули, измежду които шоколадовите десерти Kit Kat, кафе Nespresso и какаовите артикули Nesquik. Nestlé е повишила цените си приблизително с 2.1% през третото тримесечие, с цел да се оправят с по-високите разноски за първични материали и доставки, обобщава Financial Times.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР