Швейцарската главна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу банка Креди

...
Швейцарската главна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу банка Креди
Коментари Харесай

Швейцарска банка обвинена в пране на пари за българската мафия

Швейцарската основна прокуратура е внесла обвинителен акт против банка „ Креди Сюис ”, която съгласно обвиняването не е направила задоволително, с цел да спре прането на пари, свързани с трафика на дрога от българска незаконна организация, включваща и герой, който прекарал милиони в банкноти с кола до Швейцария, осведоми „ Асошиейтед прес ”, представена от bTV.
Обвинителният акт пред федералния углавен съд, дружно с обвиняванията против някогашен управител на швейцарската банка и двама членове на незаконната група, е финалът на дългогодишно следствие на възможни нарушавания, които наподобява са били осъществявани сред 2004 и 2008 година

Прокуратурата отбелязва по какъв начин след рухването на комунизма известни спортисти в България са се насочили към други източници на приходи и кланове на мафията са посочили интерес към голям брой борци. Един подобен герой, чието име не се показва, се опитал да прави пари с трафик на кокаин и " изпиране " на парите кеш, получени от него, употребявайки " мулета " за преместването на тонове кокаин от Южна Америка до Европа по въздух и море.

Печалбите от продажбата на опиати, постоянно в банкноти с ниска номинация, постъпвали в швейцарски банкови сметки от 2004 до най-малко 2007 година и били употребявани за пазаруване на недвижими парцели, главно в България и Швейцария.

Следващата година прокуратурата почнала следствие на бореца и неговия шеф, а по-късно и на шеф на „ Креди Сюис ", който отговарял за бизнеса на незаконната организация.

Основното закононарушение на бореца било осъществено през февруари 2006 година, когато той транспортирал от Барселона до Швейцария еквивалента на над 4 милиона швейцарски франка в банкноти с невисок номинал, укрити в колата му.

Бивш шеф на „ Креди Сюис ", отговарящ за бизнес връзките с незаконната организация, направил преводите за групата, " макар че е имало мощни индикации, че парите са с престъпен генезис ".

Директорът - жена, чието име не се показва, целеустремено предотвратявал установяването на произхода на средствата, които в последна сметка достигнали преводи на стойност над 140 милиона швейцарски франка. „ Креди Сюис " е била наясно с тези грешки най-малко от 2004 година Фактът, че е разрешила това да продължи най-малко до 2008 година или даже след тази дата, е попречил или блокирал разкриването на дейностите по прането на пари, осъществявани от незаконната организация благодарение на банковия шеф, отбелязва прокуратурата.

Банката отхвърля обвиняванията и декларира решителност да се пази интензивно, се показва в изказване на „ Креди Сюис ". Съдът може да разпореди връщане на нелегално добитата облага и оптималната санкция от 5 милиона $, добавя изказването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР